ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Ако искате дълъг живот, поставете си високи цели!

Puls.bg   |   06 февруари 2014   |   Коментари 0
   
   
Ако искате дълъг живот, поставете си високи цели!

Източник: Puls.bg

Самоувереността и вярата в постигането на високи цели, въпреки трудностите, добавя години живот. Освен това тези хора, водят по-здравословен начин на живот, коментират изследователи от американските университети Рочестър и Брандайс, а тези ефекти се откриват по-често сред хората с по-ниска степен на образование.

С представеното в онлайн изданието на сп. Health Psychology проучване екипът добавя допълнителни детайли към констатациите на предишни, от които се твърдеше, че при по-ниско образованите се наблюдава по-кратка продължителност на живота от завършилите колеж или университет. Според научния екип може да е вярна и едната и друга констатация, защото и в двата случая е важно друго правило и това си има обясними причини.

Психолозите констатират, че сред по-малко образованите, но притежаващи добър самоконтрол, делът на ранно настъпила кончина е три пъти по-нисък в сравнение с хората, които губят самоконтрол. Според учените притежанието на подобни лични качества очевидно компенсират съществуващия риск за кратка продължителност на живота при по-ниско образованите и елиминират разликите в двете групи по този показател.За твърдението си учените са използвали данните на 6000 души, участвали в национално американско проучване на хора в средната възраст, подкрепено от Националния институт на възрастта в САЩ.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Здрав ум
реклама
Галерия
Можем ли да удължим живота си?
Можем ли да удължим живота си?
9 съвета за живот без стрес
9 съвета за живот без стрес
За повече настроение на работното място
За повече настроение на работното място
Няколко факти за хранителните разстройства...
Няколко факти за хранителните разстройства...
Изгодни оферти
Още от Сън
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter