ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Срещу синузит – с хомеопатични средства

Puls.bg   |   03 ноември 2010   |   Коментари 1
Препоръчан материал от партньор на Puls.bg
   
   
Срещу синузит – с хомеопатични средства

Възпалението на синусите е често срещано и изключително неприятно състояние.

 

 

Възпалението на синусите може да бъде причинено от вирусна или бактериална инфекция, алергия и други състояния, често съпътствани от хрема (ринит). При системно непълно лечение на ринита възпалението рецидивира, като не рядко се стига до хроничен синузит.

 

 

Синусите представляват кухини, които са свързани с носа чрез няколко малки отворчета. При остра хрема (ринит), съпътстваща простудните и грипните заболявания, тези малки отворчета се запушват от набъбналата лигавица на носа. Така запушени, кухините заддържат секрети, което от своя страна подпомага размножаването на бактериите. Това води до повишено налягане, което от своя страна причинява неприятно главоболие.

 

 


За облекчаване на симптомите и възвръщане на нормалното състояние на синусите е необходимо лигавицата да отбъбне. Стандартно предписваното лечение в тези случаи са капките за нос. Капките за нос обаче имат временно действие, което се дължи на съставки, свиващи кръвоносните съдове. При това свиване се получава отпусване на носа, но без да се отстранят реалните причини за набъбването. От друга страна същите тези съставки предизвикват изсушаване на лигавицата, което пречи на изчистването на секретите. Така се затрудняват функциите на имунната система по справянето й с инфекцията. Антителата, които изпраща имунната система към болното място чрез кръвоносните съдове, допълнително допринасят за свиването им, което още повече пречи на борбата със заболяването.

 

 


Действието на хомеопатичните лекарства се изгражда на съвсем друг принцип. ЦИНАБСИН е комплексно хомеопатично средство за лечение на синузити и остри ринити на Немския хомеопатичен съюз. Продуктът ускорява изчистването на секретите, вместо да го забавя, като принуждава клетките, извършващи това прочистване да се движат по-бързо и хармонично. Това става чрез съставката “цинабарис” – една от четирите в комплексния хомеопатичен продукт. Допълнително, калиевият бихромат премахва неприятното главоболие. ЦИНАБСИН съдържа ехинацея, която е известен стимулант за имунната система.

 

 

ЦИНАБСИН не само лекува острите синузити и ринити, но също така може успешно да се използва като профилактика при хроничен синузит. Неговата ефикасност е доказана чрез международни клинични изследвания. Продуктът е подходящ, както за възрастни, така и за малки деца над 1 година.

 

 

Научете още за ЦИНАБСИН.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Анонимен     2011-06-29 07:43:03
готовите препарати са добри при остри оплаквания, симптоми и болести.
Но за хронични състояния ви трябва консултация с хомеопат, който да ви изпише лекарство специално за вас. Казва се "институционално " или нещо такова и за всеки е индивидуално.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Любопитно
реклама
Галерия
Здравен хороскоп за март 2017
Здравен хороскоп за март 2017
Изгодни оферти
Още от Диети
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter