В началото на бременността – тревожни признаци или състояния на дискомфорт (І част)

Puls.bg   |   26 май 2010   |   Коментари 0
В началото на бременността – тревожни признаци или състояния на дискомфорт (І част)

През бременността в организма на жената настъпват редица физиологични промени, които спомагат развитието на плода и подготвят тялото на майката за кърмене.


Различаването на тревожните признаци в първото тримесечие от естествените състоянията на дискомфорт в този срок е важно, за да знае бременната жена, кога и как да реагира.


Всяка бременност е различна, дори и за една и съща жена. Някои жени нямат оплаквания през първото тримесечие на бременността, за други месеците след закъснението са изпълнени с тревога...
 


Как да се различават тревожните признаци през първото тримесечие на бременността?


Кървене. При около 25 % от бременните се наблюдава кървене през първите три месеца. Когато кървенето се получи седмица след овулацията може да е признак за имплантирането на оплодената яйцеклетка в маточната лигавица. Кървенето в този случай е незначително, от порядъка на капчици по бельото.
При по-силно кървене, спазми и остра болка в корема е необходимо да се потърси акушер-гинеколог. В този случай кървенето може да е признак на мисед или извънматочна бременност.Болки в гърдите. Напрегнатите гърди са един от първите симптоми на бременност. Вследствие на хормоналните промени, които подготвят гърдите към кърмене още от първото тримесечие. Носенето на по-голям размер сутиен ще помогне за по-комфортното усещане. Можете да се спрете на специален сутиен за бременни и кърмачки, които се произвеждат според ред изисквания, засягащи подбора на материите и формата, които да не навредят на гърдите.
 


Затегнат стомах. Затегнатият стомах през бременността се дължи на по-високия синтез на прогестерон, хормон естествено отделян от организма на бременната, който има свойството да забавя перисталтиката на червата. Като се има предвид и приемът на добавки, които съдържат желязо, констипацията е почти сигурно състояние. Единственият естествен начин да се преодолее проблемът е да се консумират храни, богати на фибри и да се поемат достатъчно течности. Необходимо е също така бременната жена да запази двигателния си режим и да не допусне обездвижване.
При положение, че тези мерки не помогнат, а състоянието тревожи, лекарят може да изпише подходящ лаксатив, който да е безвреден за бременността.  


Втора част на материала
 


Още по темата:

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата: Истории за здраве
Бърз пътеводител по женско здраве

реклама
Още от
реклама
Галерия
7 начина да ускорим метаболизма си
7 начина да ускорим метаболизма си
Как да преборим есенната депресия? (II част)
Как да преборим есенната депресия? (II част)
Здравен хороскоп за месец октомври
Здравен хороскоп за месец октомври
Как да преборим есенната депресия? (I част)
Как да преборим есенната депресия? (I част)
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising