ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Какво вади от човешкото тяло Алекс Орбито?

Puls.bg   |   19 юни 2017   |   Коментари 1
   
   
Какво вади от човешкото тяло Алекс Орбито?

Източник: Списание Осем, Добрин Кашавелов

„Когато лекувам някого, аз върша само 30% от работата. Останалите 70% са в ръцете на лекуващия се”, споделя със своите пациенти лечителят Алекс Орбито. Той споделя това в началото на всяка сесия в Манаоаг, Филипините, където е разположен лечебният му център „Пирамида на Азия”. Хиляди хора от цял свят се стичат към мястото на леченията ежедневно. За мнозина от хората надежда няма. Конвенционалната медицина не е намерила решение.
 
Алекс Орбито придобива популярност с това, че провежда операции с голи ръце. Тук не става въпрос за използване на инструментариум и въобще представата ни за оперативна намеса, наложена в съвременната медицина не покрива случващо се. Той успява да прониква с пръсти в човешкото тяло и най-често изважда нещо като кървав съсирек. Дарбата му се изразява именно в това – ръката му е като магнит за негативна енергия. Стрес, лоши мисли, болести и страхове излизат под формата на тъмночервено образувание. Болка няма, нито рана, а след края на процедурата отворът се затваря от само себе си. Остава блед белег, който изчезва до няколко часа.
 
Как е възможно това, би попитал всеки. Резултатите от дългогодишни проучвания и наблюдения на специалисти, както и разкази на изцелени хора, ще можете да видите в българския документален филм, посветен на Алекс Орбито – „Човек на вярата”. Премиерата му ще се състои на 9 юли 2017 г., от 18 ч в Зала 1 на НДК. 
 
Според редица учени, изследвали феномена, навлизането в тялото се случва на субатомно ниво, където материя няма, а има само енергия. Алекс Орбито обяснява, че самото чувство е като да потопиш пръстите си във вода. Когато извадиш ръката си, повърхността на течността отново е цяла. А човешкото тяло е в голямата си част вода.
„Когато сложа ръцете си в тялото на човека, не знам какво търся. Аз не съм доктор, не знам какво не е наред с тялото. Но оставям негативността да се материализира и я изваждам”, споделя лечителят.
 
 
Един от най-близките хора на Алекс Орбито е помощничката му Марика Верхейен. Марика е плътно до лечителя от почти 20 години и се занимава с координацията на групи, които прииждат на Филипините. За това време тя го е придружавала и в десетки изследвания, на които Алекс се е подлагал.
 
„Неведнъж е изследвана тъканта, която Алекс изважда от хората. И всеки път казват нещо различно. Но най-важното е, че в момента, в който се извади от тялото, тя започва да се променя и след няколко дни изчезва от само себе си. В една лаборатория в Манила направиха изследване, в което заключиха, че е човешка тъкан. В друга, в Париж, казаха, че е от неизвестен произход. Във Филипините една репортерка, която после стана вицепрезидент, дойде с камери и машини, с които можеха да вземат субстанцията в момента, в който се изважда. Сложиха я в специални контейнери и веднага я изследваха. Но това беше по-скоро за да докажат, че операцията не е трик на илюзионист, в който се използва животинска кръв например”, разказва Марика.
 
Алекс Орбито може да вади и директно тумори, камъни от бъбреците, от жлъчката и други образувания. Това обаче невинаги става от раз. Лечителят обяснява, че всяка болест идва като урок. Ако урокът не е научен, тя няма да си замине бързо. А уроците най-често са свързани с начина ни на живот, с връзката ни със семейството и околните, с начина ни на мислене и възприемане на света. Това е и причината много хора да си тръгнат здрави след посещението си на Филипините, но заболяването да се върне отново след време.
 
Проучване на канадския лекар д-р Лий Пулос, създател на първия университет по холистична медицина, например показва, че след въздействието на Алекс 60% от терминалните онкологично болни продължават да живеят повече от 5 години, което според медицинските стандарти на СЗО означава, че са излекувани.
 
Изследване на германския физик Сигрид Сьотеман пък дава детайли за въздействието на лечението във времето. Сигрид провежда анкети с 1200 пациенти на Алекс Орбито. 216 от тях не попълват всички документи и са изключени от наблюдаваната група. 
 
Останалите 984 души отговарят така:
  • 2,4 % са получили незабавно или спонтанно изцеление
  • 12,2 % чувстват подобрение в рамките на 2 седмици
  • 36,6 % отчитат подобрение през първия месец след лечението
  • 36,6 % имат подобрение от третия до 6-ия месец
  • 12,2 % не са подобрили състоянието си.
 
Според изследователя тези цифри показват ефективността на операциите извън рамките на т.нар. плацебо ефект.
 
Филипинският лечител е отворен към всякакви проучвания, с които работата му да бъде обяснена по научен начин. Неговото обяснение обаче е през призмата на духовното. Самият той е изненадан, когато ръцете му за първи път потъват в корема на негов приятел преди повече от 50 години. Като син на лечители, Алекс познава духовното и вярва, че зад всичко това стои по-висша сила.
 
„Вашата вяра в Бог прави чудеса”, убеден е Алекс Орбито. „Хората трябва да помнят, че аз не съм Бог, а съм само негов инструмент. Човек трябва да може да обича и да уважава, но най-вече да знае да прощава”.
 
Премиерата на филма „Човек на вярата” е на 9 юли 2017 г.(неделя) от 18 ч в Зала 1 на НДК.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Анонимен     2017-06-20 21:05:29
Айде сега ни съобщете тарифата му и ни покажете луцето му, защото май го е страх да се обърне към обектива.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Любопитно
реклама
Галерия
Здравен хороскоп за март 2017
Здравен хороскоп за март 2017
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter