ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Необичайни признаци на стрес

Puls.bg   |   21 декември 2016   |   Коментари 0
   
   
Необичайни признаци на стрес

Източник: Istockphoto

Освен познатото главоболие, стресът може да е причина и за други здравословни проблеми, за които е препоръчително да сме наясно. Ако се сблъскаме с някой от тези симптоми, следва да се замислим по-сериозно за почивка и релакс.
 
Кървящи венци
 
Според данни на проучване, публикувано в Industrial Psychiatry Journal, когато сме подложени на стрес и напрежение, се повишава и рискът от развитие на пародонтоза. Стресът се отразява неблагоприятно и на имунната система, което дава възможност на бактериите да „нападнат“ венците. 
 
Акне
 
В данните на друго проучване, което е поместено в сп. Acta Dermato Venereologica, се заключава, че стресът може да повиши възпалителните процеси в организма, което да е причина за появата на акне.
 
Сърбяща кожа
 
Изследователи установяват, че хората, страдащи от хроничен сърбеж, са два пъти по-склонни да бъдат засегнати и от стрес. Чувството на тревожност може да доведе до развитие на кожни нарушения като екзема и дерматит
 
Стомашна болка
 
Стресът и напрежението могат да са причина и за болка в стомаха, наред с безсънието и главоболието, предупреждават специалисти. При постоянна стомашна болка, все пак следва да се консултираме с лекаря си за наличие на алергии или непоносимост към лактозата. 
 
 
Болка в челюстта
 
От резултатите на проучване, публикувано в Orofacial Pain Journal, се посочва, че болезнената челюст може да е следствие на скърцане със зъби по време на сън, което обикновено се случва при стрес.
 
Главоболие и мигрена
 
Стресът може да провокира и мигренозно главоболие. Ако това главоболие ни сполетява дори и през почивните дни, следва да се замислим за нивата на стреса, на който сме подложени, както и за начини да го намалим. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Любопитно
реклама
Галерия
Здравен хороскоп за март 2017
Здравен хороскоп за март 2017
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter