ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Защо пълнеем в областта на седалището?

Puls.bg   |   17 ноември 2016   |   Коментари 0
   
   
Защо пълнеем в областта на седалището?

Източник: Istockphoto

Натрупването на излишни килограми в областта на седалището е често срещан проблем сред жените, за който има различни решения. Въпросът е, защо се случва така, че излишните мазнини се концентрират точно в тази част на тялото?
 

Имаме крушовидна фигура

 
При тази фигура сме склонни да натрупваме много повече излишно тегло в областта на седалището и бедрата, вместо в горната част на тялото. Това е генетично предразположение и елиминирането на тези мазнини може да се окаже трудна задача. 
 
Седим през целия ден
 
Когато седим зад бюрото ежедневно и активността ни е минимална, с течение на времето подкожната мастна тъкан бавно се натрупва в областта на седалището. Затова е препоръчително да се раздвижваме при всеки удобен момент. 
 
Периодът на менопаузата
 
Около менопаузата, дори и жените, които не са с крушовидна фигура на тялото, са склонни да натрупват излишни килограми върху бедрата и седалището. Причината се дължи на понижения естроген в женския организъм и същевременно забавянето на метаболизма. Упражненията за издръжливост в този период могат да помогнат за изграждането на мускули и да предпазят от излишните килограми. 
 
 
Консумация на голямо количество храни, съдържащи захар
 
Изобилието на лакомства и сладкиши в хранителния режим крие риск от натрупване на излишни мазнини в областта на корема, бедрата и седалището. 
 
Грешните мазнини
 
Повишеният прием на наситени мазнини под формата на месо и млечни продукти, може да доведе до увеличаване на подкожната мазнина, което в най-голяма степен засяга долната част на тялото - бедрата и седалището. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Любопитно
реклама
Галерия
Здравен хороскоп за март 2017
Здравен хороскоп за март 2017
Изгодни оферти
Още от Новини и събития
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter