ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Пушенето на марихуана повишава риска от рак на тестисите

Puls.bg   |   13 март 2009   |   Коментари 0
   
   
Пушенето на марихуана повишава риска от рак на тестисите

Редовната употребата на марихуана може сериозно да повиши риска от развиване на рак на тестисите. Това се твърди в медицинско изследване, проведено от американски учени в Сиатъл.

 

 

Изследвани са били 369 мъже на възраст от 18 до 44 г. с рак на тестисите и 979 мъже от същата възрастова категория, които не са страдали от онкологичното заболяване.

 

 

Резултатите показват, че при активните пушачи на марихуана вероятността да развият рак на тестисите е със 70% по-голяма от тези, които нямат навика да пушат.

 

 

Според изследване на новозеландски учени пък една цигара канабис е вредна колкото пет цигари, изпушени една след друга. Това е така, защото марихуаната атакува най-малките кухини в белия дроб – алвеолите, в които се осъществява обменът на газове между кръвта и въздуха. Затова тези, които посягат към марихуаната, се оплакват от хрипове, кашлица, стягане в гърдите и бронхит.

 

 

Освен че кашлят и не им достига кислород, те може да развият и хиперинхалация – състояние, в което при издишване в белите дробове остава прекалено много въздух.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Любопитно
реклама
Галерия
Здравен хороскоп за март 2017
Здравен хороскоп за март 2017
Изгодни оферти
Още от Взаимоотношения
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter