ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Необичайни съвети за справяне с настинка и грип

Puls.bg   |   21 октомври 2015   |   Коментари 0
   
   
Необичайни съвети за справяне с настинка и грип

Източник: Istockphoto

С навлизането в студеното полугодие и дебнещата опасност от грип и настинка, е препоръчително да се „въоръжим“ и с полезни съвети, с чиято помощ да се намали риска от разболяване. 
 

Да мигаме по-често или да носим слънчеви очила

Колкото е по-студен въздухът, толкова по-малко влага съдържа той. Това може да доведе до изсушаване на очите, вследствие на което да се развие блефарит - възпаление на клепачния ръб. Неблагоприятният ефект може да бъде следствие и от централното отопление, което изсушава въздуха в затворените помещения. 
 
Когато очите се изсушат, те могат да се раздразнят, което да доведе до отделяне на сълзи, с цел защита на очите. Когато става дума за лубрикация на окото, сълзите са ефективни в по-малка степен. Възпалението може да разпространи и да причини зачервяване, сърбеж и болка в клепачите. 
 

На парти да се храним с лявата ръка

Ръцете могат да бъдат преносители на бактерии, които да причиняват заболяване. Рискът от зараза може да се намали, ако се използва различна ръка за ръкуване по време на социални събития и за хранене. Специалистите подчертават и необходимостта от редовно миене на ръцете със сапун. 
 

Да кажем „не“ на алкохолната напитка

Първоначално алкохолът може да остави приятно загряващо усещане. Това се дължи на насочването на кръвта към кожата, където се намират и повечето „топлинни сензори“. Впоследствие може да настъпи усещане за хлад, защото това може да „отнеме“ кръв от вътрешните органи, вследствие на което се понижава телесната температура
 
Има данни, че консумацията на алкохол в студените дни  вреди и на способността на тялото да трепери. По този начин „отнема“ един от методите му за загряване.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Стоп грип
реклама
Галерия
Кашлица – как да си помогнем?
Кашлица – как да си помогнем?
Най-задаваните за здравето въпроси в интернет
Най-задаваните за здравето въпроси в интернет
8 по-различни начина да се предпазим от грипа
8 по-различни начина да се предпазим от грипа
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter