ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Пластири - алтернативен метод за ваксинация

Puls.bg   |   19 юли 2010   |   Коментари 0
   
   
Пластири - алтернативен метод за ваксинация

Учени от Мичиганския университет са намерили алтернативен начин за ваксинация, който е абсолютно безболезнен и не налага използването на игли.


Благодарение на специално разработени пластири, изработени по нови технологии и използващи наночастици, ще се избегне така неприятното и стресиращо, особено за децата, убождане с игла.


Учените напомнят, че един от най големите страхове, дори на хората в зряла възраст, е поставянето на инжекция. Фобията от лекари и медицински процедури е една от честите причини пациентите да не желаят да се имунизират.


Резултатите от проучванията и опитните изследвания на новите ваксини били публикувани в априлския брой на немското списание Angewandte Chemie.


При новите ваксини, активното вещество на ваксината е поставено от вътрешната страна на пластир, който се залепя за кожата на човек. Благодарение на специални белтъчни молекули, активното вещество лесно преминава през клетъчните мембрани на кожата и попада в организма. След известно време, необходимо за абсорбиране на на активното вещество, пластира просто се отлепя ат кожата и се изхвърля.


Според авторите на новият метод, в бъдеще ваксинацията ще може да се извършва лесно и безболезнено, без дори да се посещава кабинета на лекаря.


Разработването и усъвършенстването на новите ваксини ще, помогне при ваксинирането и профилактиката на хората в развиващите се страни, където достъпа до лекар или специализирана медицинска помощ е затруднен.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Актуално
реклама
Галерия
Диабет – първите симптоми, от жаждата до...
Диабет – първите симптоми, от жаждата до...
Митове и факти за сезонните алергии
Митове и факти за сезонните алергии
Природни средства срещу грип и простуда
Природни средства срещу грип и простуда
Грип и настинка – в какво е разликата?
Грип и настинка – в какво е разликата?
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter