ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Сенната хрема крие риск за сърцето

Puls.bg   |   14 юни 2010   |   Коментари 0
   
   
Сенната хрема крие риск за сърцето

Полинозата повишава риска от развитие на сърдечносъдови заболявания , показва изследване, проведено от американски учени.

 

Полинозата или сенната хрема е алергично заболяване, което се проявява вследствие на алергична реакция на организма към полените в сезона на цъфтеж на растенията. При полиноза основно засегнати са дихателните пътища и лигавицата на очите, но се отчита и цялостен спад в общото здравословно състояние.

 

Експертите от Мичиганския университет, САЩ провели обширни и продължителни тестове доказващи връзката между наличието на сенна хрема и заплахата от съдови и кардиологични изменения.

 

Според авторите на изследването, пациентите страдащи от полиноза са значително по застрашени от инфаркт или инсулт, като най-рискови групи са тези, които освен от сенна хрема страдат от диабет, хипертония или затлъстяване.

 

"Фините поленови частици, които попадат в организма при вдишване, могат да предизвикат алергична реакция, която от своя страна да отключи каскада от неблагоприятни за здравето събития, повишаващи риска от сърдечносъдови проблеми през следващите часове и дори.“ обяснява Д-р Робърт Брук ръководител на изследването.

 

„За да намалите риска от сърдечносъдови усложнения, в периода на поленовия цъфтеж, следете телесното си тегло, не злоупотребявайте с алкохол и цигари, и разбира се, по възможност ограничете до минимум контакта с алергените.“- съветват авторите на проучването.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Актуално
реклама
Галерия
Диабет – първите симптоми, от жаждата до...
Диабет – първите симптоми, от жаждата до...
Митове и факти за сезонните алергии
Митове и факти за сезонните алергии
Природни средства срещу грип и простуда
Природни средства срещу грип и простуда
Грип и настинка – в какво е разликата?
Грип и настинка – в какво е разликата?
Изгодни оферти
Още от Фитнес и рехабилитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter