ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Вагиналните гъбички могат да бъдат сувенир от почивката

Puls.bg   |   09 август 2013   |   Коментари 2
   
   
Вагиналните гъбички могат да бъдат сувенир от почивката

Източник: iStockphoto

Основна причина за високата честота на вагинална гъбична инфекция при жени по време на лятната почивка се дължи до голяма степен на стреса. Натовареното ежедневие в дните преди излизането в отпуск, повечето от нас трябва да се справят със задачи, които имат за цел да компенсират отсъствието. 
 
Стресът влияе изключително негативно на имунната система: Тялото ни става много по-податливо на вредно влияние от страна на различни патогенни микроорганизми. Друга причина, която благоприятства появата на вагинална гъбична инфекция, се явява климатът, който обикновено е доста по-топъл в географските ширини, на които сме решили да прекараме лятната си почивка.
 
Понякога хигиенните условия, с които разполагаме по време на пътуването си, са доста по-лоши от тези, на които сме свикнали, но дори и в чисти на пръв поглед хотели съществуват места, от които човек може да се зарази. Басейните са един добър пример за помещения, които осигуряват оптимални условия за размножаването на бактерии, вируси и гъби. От друга страна неблагоприятно влияние върху влагалищното съдържимо има хлорираната вода, при което бързо се развива вагинална микоза.
 
Лекарите съветват жени, които са предразположени към развитие на гъбична инфекция, да избягват посещението на басейни и къпането във вани, но ако все пак отидем да поплуваме, е добре да събличаме мокрите бански след това и да обличаме сухи.
 
Интимна грижа през лятото
 
Повечето хора предпочитат през летния сезон да се къпят по-често с оглед по-добра хигиена и разбира се незаменимото разхлажнаде, което осигурява хладката вода под душа. Спарването и изпотяването обаче си остават неразделна част от деня ни и това кара голяма част от жените да прибягват до по-често и по-усърдно измиване на интимната област. Използването на големи количества измивни козметични средства, както и интимни спрейове имат изключително негативно влияние върху естествената вагинална флора. В повечето случаи е достатъчно измиването да става с топла, но не гореща вода и/или чрез използване на щадящ интимен гел с pH 4. 
 

Причинители на вагинална микоза. Екзотичните страни разполагат ли с екзотични гъбички?

 
Най-честият причинител на вагинално гъбично заболяване, това е Candida albicans. Счита се, че е рядкост една жена да се върне от почивка с екзотичен вид микроорганизъм. Въпреки това в последните 30 години се наблюдава тенденция към зачестяване на гъбични инфекции с причинители  като Candida tropicalis, Candida krusei и Candida glabrata. Най-разпространените антимикотични средства действат преди всичко срещу Candida albicans.
 
Ако една вагинална микоза не се повлиява от приложената медикаментозна терапия, това е индикация за инфекция с различен от обичайния вид причинител. За да има резултат лечението, е необходимо лекуващият лекар да вземе материал от влагалищното съдържимо и да направи посявка в подходяща за развитието на гъбите среда, след което в лабораторията се идентифицира точния причинител на инфекцията. Лечението се назначава съобразно получените разултати от микробиологичното изследване.
 

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (2)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Георги Петров.     2013-08-12 12:46:03


МИЛИ ЖЕНИ, не чакайте да дойте най лошото. Вземете своевременно мерки които ще Ви предпазят и даже излекуват.
ЕТО ВИ РЕЦЕПТАТА. Редовно промиване на влагалището със собствената още пресна и топла урина, ще ви предпази от много болести в половият Ви апарат. Урината лекува всякакви възпаления ожулвания и течения. Изсмуква излишната слуз както от самото влагалище така и от яйцеводите и яйчниците. Днес хората консумират много слузотворни храни, които са всички храни съдържащи рафинирана захар, всички храни съдържащи бяло брашно и особенно прясното краве мляко. Излишната слуз, създадена от тези храни е неуправляема от организма. Тя е органична материя, но мъртва. Тъй като организма не е могъл да я изсхвърли, той я одлага във различни места в организма. Едно от тези места е, половият апарат на жената, а по нататък в носната кухина, върху сливиците в трахеята и белите дробове, в гърдите на жените, в простатата на мъжете, в дебелото черво. Застоявайки се там, тази слуз се згъстява и преминавжива в ксерогел. Този ксерогел е отлична храна, за раковите клетки. Както знаете, в посочените по горе органи, са най честите заболявания от рак. Докато раковите клетки разлагат само ксерогела, лекарите го наричат /доброкачествен рак/. Когато ксерогела вече е разложен, той е вече приготвил вещества, които разлагат жива тъкан и хранят по нататък раковите клетки. Когато това разяждане на живата тъкан стигне до кръвоносен съд, потомството на раковите клетки навлизат в кръвта и се разнасят по организма. На това лекарите казват /метастази/.
МИЛИ ХОРА, тук виждате колко малко трябва Човек да направи, за да се предпази от коварната болест РАК. Достатъчно е да се вземат своевременно мерки за изсхвърляне от организма на излишната слуз, преди тя да се е превърнала в КСЕРОГЕЛ. Исхвърлането на излишната слуз от организма, става чрез дълбоко прогряване на организма, до обилно изпотяване. Изпотяването е начин на лекуване, познат от хиляди години. Във случая, сауната каквато я знаем, не е подходяща защото там температурата е много висока и не межем да останем в нея толкова дълго за да може организма да се прогрее до дълбочина. Това време е около 30-45 мин.. Най добре е разходка или бягане във топло облекло, според сезона, или физическа работа. Излишно е да споменавам че лекарство /движението и изпотяването/, имат и други полезни въздействия на организма. Ако това изпотяване завършим със обливане за кратко с студена вада, значи да забравим всички видове настинки, всички щамове на ГРИП, и всички видове рак. Помнете мили хора, ПОДЪРЖАНЕТО НА ДОБРО ЗДРАВЕ Е МНОООГО ПО ЛЕСНО И СИГУРНО, ОТКОЛКОТО ЛЕКУВАНЕТО. И като завършек, знайте, че който успее да преодолее свойте предрасъдъци към Урината, той може да има неймоверно голяма полза от нея, тъй като тя лекува много заболявания, благодарение на свайте уникални качества. Има достатъчно литература за нея. Петров - Натуропат.
Георги Петров     2013-08-12 12:17:02
Вагинални гъбички и възпаления, могат да бъдат избегнати или излекувани с една много проста и много ефекшивна и нищо не струваща процедура. Достатъчна е по честа промивка на влагалището с собствената урина което ще Ви предпази от почти всички проблеми на женският полов апарат. Нещо повече. Концентрирана чрез варене до близо 1/4 от първоначалният обем на урината, при промивка с нея се лекуват успешно ерозия на матката, възпаления на яйцеводите и яйчниците и др.
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Варицела и бременност - опасна ли е?

реклама
Още от Актуално
реклама
Галерия
Диабет – първите симптоми, от жаждата до...
Диабет – първите симптоми, от жаждата до...
Митове и факти за сезонните алергии
Митове и факти за сезонните алергии
Природни средства срещу грип и простуда
Природни средства срещу грип и простуда
Грип и настинка – в какво е разликата?
Грип и настинка – в какво е разликата?
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter