ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Лекувайте болката в ставите като пазите и стомаха

Puls.bg   |   26 ноември 2012   |   Коментари 0
   
   
Лекувайте болката в ставите като пазите и стомаха

Източник: Istockphoto

Ако сте над 40 години, най-вероятно вече сте изпитвали остеоартрозна болка. Симптомите са болезнени – сутрешна скованост и режеща болка в ставите при всяко движение. А ежедневният график е претъпкан с ангажименти, които не търпят отлагане. И трябва да се справиш с болката – веднага!

 

Най-лесното и често използвано решение са т.нар. нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС). Те овладяват болката и възпалението, но успоредно с това могат да доведат до сериозни проблеми със стомаха.

 

70% от страдащите от ставни болки се самолекуват, доказват представителни проучвания. 80% от самолекуващите се пък не знаят, че при продължителна употреба на болкоуспокоителни и противовъзпалителни медикаменти или при високи дози се уврежда лигавицата на стомаха и се образуват язвички.

 

Ако не се вземат мерки може да се стигне до кървене и дори перфорация на язва, което е състояние, застрашаващо живота. Затова съветът на специалистите е - консултирайте се с лекар при оплаквания, като не забравяте да подчертаете загрижеността си за състоянието на стомаха при евентуално лечение с нестероидни противовъзпалителни средства.

 

Ако вече сте над 65 години и имате ставни болки, то сте сред рисковите пациенти и по отношение на стомаха - стомашната лигавица след тази възраст е много по-уязвима.

 

Положението се усложнява още повече, ако вече сте имали кървене или язва. Тогава предпазните мерки по-отношение на стомаха са абсолютно задължителни. Рискът става още по-голям, ако заради други заболявания приемате кортикостероиди или антикоагуланти .

 

Вече има начин да излекувате болката в ставите и да предпазите стомаха. И той е добре познат на всички специалисти, които се грижат за пациента комплексно. Благодарение на това ще си осигурите лечение на болката в ставите, като едновременно с това ще защитите и стомаха.

 

Astra Zeneca

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Еднократно завишено кръвно прави ли ме хипертоник?

реклама
Още от Комбинирана протекция
реклама
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising