ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Какви хомеопатични средства помагат срещу обичайните за бременността оплаквания?

Юлия Кондева   |   31 март 2017   |   Коментари 0
   
   
Какви хомеопатични средства помагат срещу обичайните за бременността оплаквания?

Източник: Личен архив

Съветите на д-р Илияна Цанкова, специалист по вътрешни болести и хомеопатия, медицински център Санос 2000, София
 

По най-честите въпроси на бременните...

Типични за началото на бременността са сутрешното гадене понякога придружено от повръщане. Това са нормални оплаквания – все пак бременността е нормално състояние, а не болест. Тези симптоми силно безпокоят бъдещите майки. Тъй като те са все още работещи в този ранен период, това сериозно нарушава качеството на живот. По-трудно се справят в работата и търсят лекарска помощ. Желанието им е отново да влязат във форма и да се чувстват добре.
 
Повечето спазват препоръките за хранене, например сутрин преди ставане да хапнат нещо малко – бисквита или др., да се хранят с малки порции и на често и т.н. Но понякога тези съвети не действат, а неприятното гадене остава. Или ако има повръщане, след него не настъпва облекчение.
 
В тези случаи може да бъде от голяма помощ хомеопатията. При подобни оплаквания – повръщане без облекчаване – често пъти е подходящо хомеопатичното лекарство Ипека D6. Бременните обикновено предпочитат да го разтворят в бутилка с вода, от която пият на малки глътки през интервали от време. Така не се провокира гадене от прием на медикамент и едновременно с това се предпазват от дехидратация, която в никакъв случай не бива да се допуска. Ипека D6 може да се приема няколко пъти на ден по 1 доза (10 глобули), като може също да се комбинира чудесно и с Шуслеровите соли – №2 калциев фосфат, №8 натриев хлорид и №7 магнезиев фосфат, които се вземат по 5 таблетки от всяка съответно сутрин, обед и вечер. Те също могат да се пият, разтворени в малко вода. Ефектът е бърз и видим и получавам много добри отзиви след хомеопатичното лечение. Състоянието на бременните се облекчава, храненето се нормализира и те започват постепенно да наддават на тегло в нормалните граници. Успокояват се, чувстват се добре и оттук нататък понасят и самата бременност по-добре. А това е нещо много важно за днешната работеща жена. 
 

При киселини и дискомфорт...

Киселините и рефлуксът, който се получава понякога, са много неприятни, особено когато вече коремът подпира диафрагмата. Това отново нарушава хранителния режим на бременните. А тъй като те избягват лекарства от класическата медицина заради страничните им ефекти, имат избор от ефективни и безопасни хомеопатични медикаменти. Нукс вомика D6 например облекчава тези оплаквания и е подходящо решение за гастроезофагеалния рефлукс, подобрява и перисталтиката. Може да се приема 2-3 пъти дневно по 1 доза (10 глобули). И също така може да се комбинира с Шуслерови соли - №8 натриев хлорид, №9 натриев фосфат и №10 натриев сулфат, по 5 таблетки от всяка сол дневно. Бъдещите майки са много различни по отношение на храненето и имат апетити към различни храни. Може храна, която никога не е предизвиквала киселини и рефулкс, да започне да им създава проблеми по време на бременността. Така че храненето трябва да съобразява индивидуално.
 

При емоционално напрежение...

В действителност майчинството е предизвикателство и това създава редица емоционални предизвикателства, напрежение, понякога дори появата на бебето е свързано със следродилна депресия.
 
Има многобройни безплатни училища за родители. Добре е двойките, които чакат бебе, да ги посещават, защото установявам в практиката си, че често не са готови за грижите за новороденото. А здравото кърмаче има доста специфични нужди. Ако майката не е подготвена какво се случва след раждането, понякога има прояви на лека депресия, с отчуждаване от близките, раздразнителност, потиснатост. Или пък се чувства прекалено неуверена, не може да възприеме детето.
 
 
По време на самото хомеопатично интервю оставям пациентката да сподели всичко, което усеща. И съобразно индивидуалните характеристики, избирам подходящото лекарство. В практиката ми съм установила, че лекарството Сепия D30 е много добър избор (1-2 пъти дневно по 1 доза от 10 глобули), когато има емоционална нестабилност и лесно разплакване, безразличие към детето и близките, страх от новите отговорности. С помощта на хомеопатията бързо отзвучават тези оплаквания и майката възприема бебето по-спокойно, по-спокойна е и към околните, към близките си и към таткото.
 
Стафизагрия пък помага за преодоляване на травмата, когато се е наложило раждането да бъде извършено със секцио, както и при извършена перинеотомия или епизиотомия. Оперативната намеса се преживява от родилката като физическо, но и психическо вмешателство. Приемът на Стафизагрия D30 1-2 пъти дневно по 1 доза помага за по-бързото емоционално възстановяване на жената, но също и оперативният белег да зарасне по-добре и безболезнено.
 
След Цезарово сечение препоръчвам това лекарство да се комбинира с Арника D6 – хомеопатичният медикамент за първа помощ при всякаква травма на тъканите. Помага срещу болката, както и при хематоми. Приема се 4-5 пъти дневно по 1 доза, през първите няколко дни след раждането. Двете лекарства дават много добър ефект в помощ на родилките. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Хипертоничните кризи се наблюдават и през лятото

реклама
Още от Хомеопатия
реклама
Изгодни оферти
Още от Билки
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter