ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Грипните вируси – как да се предпазим от тях?

Цвети Стоянова   |   12 септември 2012   |   Коментари 0
   
   
Грипните вируси – как да се предпазим от тях?

Източник: istockphoto

Ако все още мислите за лятото са окупирали съзнанието ви и се наслаждавате на последните топли дни на септември, все пак е време да се настроите за предизвикателствата на есента и зимата. Броени дни преди началото на учебната година ще ви дадем повече информация как да предпазите децата и себе си от предстоящите респираторни инфекции. Хомеопатията може да бъде полезна в тази посока, особено при често боледуване на децата. Ето 3 топ съвета от хомеопатите за здраве на цялото семейство.
 

Стресът и болестите вървят ръка за ръка

В предишни текстове в тази рубрика сме коментирали, че страхът, гневът, негативните мисли могат да отключат редица заболявания. При малките деца това е особено често срещано явление. Тръгването на ясла, детска градина или училище е свързано с много напрежение за тях. Често малчуганите са объркани и разстроени от новия свят, в който попадат и подсъзнателно „избират” топлите грижи на мама у дома. Адаптацията на децата понякога може да продължи с месеци. Те реагират по различни начини, не рядко е засегната имунната им система.
 

Съвет № 1

Преди новата учебна година посетете лекар хомеопат. Така ще получите съвет как да подготвите детето и във физически и в емоционален план. Ще бъде определено и неговото конституционално лекарство и ще му бъде направена профилактична програма.
 

Емоциите на родителите

Според хомеопатията и други холистични методи на лечение здравето на детето зависи и от емоционалното състоянието на родителите. Обикновено до 6-годишна възраст връзката между майката и малчугана е изключително силна. Затова е важно как тя преминава през промените в живота на детето - дали се притеснява, суети, чувства напрежение. Децата трябва да бъдат насърчавани и подготвени да не се страхуват от новия ред. И това зависи до голяма степен от родителите.

Съвет № 2

Отделете време за детето, можете няколко пъти да го заведете до сградата на детската градина или училището. Разказвайте му какво го очаква там, колко много игри и приятели ще открие. Не му прехвърляйте своята тревожност от предстоящото. Поне седмица преди големия ден започнете да организирате ежедневието му така, сякаш вече е в детската градина или в яслата.
 

Домашната аптечка

Ако не сте направили профилактика до момента, добре е в началото на учебната година, а и през целия есенно-зимен период всички в семейството да предприемат мерки за поддържане на имунната система. Една профилактична програма може да включва прием на имуномодулатори, Шуслерови соли, Бахови капки и др. Съществуват много и различни препарати за укрепване на имунната система, но нека не забравяме такива простички правила като прием на топли течности, често проветряване на помещението, особено когато има много хора, достатъчно сън и качествена храна. А що се отнася до децата – освен всичко това е много важно да помним, че децата имат нужда от игри на открито и от спокойни родители, които не прекаляват с изискванията си към тях.

 


Следващата седмица ще научите какво представлява астеничният синдром и защо грипът често не си отива със седмици, макар да сте преборили голяма част от симптомите.

 

Консултант по темата е д-р Дора Пачова, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Еднократно завишено кръвно прави ли ме хипертоник?

реклама
Още от Хомеопатия
реклама
Изгодни оферти
Още от Фитнес и рехабилитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising