ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Лосион против въшки премахва паразитите за 10 минути

Puls.bg   |   10 февруари 2012   |   Коментари 1
   
   
Лосион против въшки премахва паразитите за 10 минути

Източник: Dreamstime

Нов лосион против въшки ще може да се използва и при деца на възраст 6 месеца. Той е одобрен от Агенцията за храните и лекарствата в САЩ.

Ако някога сте се сблъсквали с неприятните паразити върху главата на детето ви, добре знаете, че процесът по тяхното премахваме отнема часове. Според учените новият лосион драстично ще съкрати това време.

Главовата въшка, Pediculus hominis capitis, паразитира по окосмената част на главата. Тя може да засегне всеки човек, но най-често се среща при малките деца. Наличието на въшки не е белег за лоши хигиенни навици. Напротив – те се срещат и при чиста коса.

Въшките се прикрепят към основата на космите с помощта на образувания на крачетата си. Те живеят около 30 дни и след като умрат, отпадат от косъма. Въшките могат да живеят само на човешката глава и ако по един или друг начин я напуснат, те умират до два дни.

Новият медикамент съдържа 0,5% ивермектин – лекарство, което убива паразита. Под формата на хапче то е използвано и за лечение на т. нар. „речна слепота“, в продължение на 20 години.

 


По време на клиничните изследвания на лосиона участие взимат 781 души. Данните сочат, че прилагането на медикамента в продължение на 10 минути „изчиства“ паразитите при ¾ от участниците, за период от две седмици.

При по-малко от един процент от всички тях са регистрирани нежелани реакции, включително конюнктивит, дразнене в очите, пърхот, суха кожа и усещане за парене.

Всяка година между 6 – 12 милиона деца в училищна възраст страдат от въшки, което води до отсъствие в училище за децата, а за родителите – загубени работни дни.

Новият лосион се окачва да бъде на разположение на потребителите след няколко месеца.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Ралица     2015-10-13 20:11:10
Кой е този препарат?
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
За 7 известни личности с хронични заболявания
За 7 известни личности с хронични заболявания
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter