ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

„Огледална” илюзия облекчава артрит

Puls.bg   |   16 ноември 2011   |   Коментари 0
   
   
„Огледална” илюзия облекчава артрит

Източник: Dreamstime

Болката при атрит може да бъде намалена с помощта на оптична илюзия, която използва огледало, за да заблуди мозъка, според ново изследване.Обикновен трик създава илюзията, че артритните стави са заменени от здрави, като по този начин мозъкът „вярва”, че те не са толкова сковани и причиняват по-малко болка. Техниката би могла да помогне при облекчаването на артритна болка, без нужда от приемането на медикаменти.Изследователите от Университета в Калифорния в Сан Диего, извършват малко изследване, в рамките на което успяват да намалят артритната болка на осем пациенти.Всички учасниците в изследването имат артрит на дясната ръка. При опита те я поставят върху маса, след което учените закриват видимостта на пациентите към нея, използвайки огледало.След това човек от екипа на изседователите застава зад пациента, като поставя лявата си ръка върху масата, така че отражението в огледалото да изглежда като дясната ръка на участника.

 


Пациентът трябва да имитира движенията, извършвани от ръката на специалиста. По този начин в огледалото участникът вижда еластична и здрава ръка, изпълняваща движенията.Илюзията убеждава мозъка, че ръката принадлежи на конкретния участник и по този начин болката намалява, се пише в The Guardian.Милиони хора по цялата земя страдат от артрит. Те разчитат на лечение като физиотерапия, хранителни добавки и медикаменти за облекчаване на болката.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
За 7 известни личности с хронични заболявания
За 7 известни личности с хронични заболявания
Изгодни оферти
Още от Бременност и раждане
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter