ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Могат ли ваксините да навредят и как?

Puls.bg   |   26 август 2011   |   Коментари 1
   
   
Могат ли ваксините да навредят и как?

Източник: Dreamstime

Ваксините имат някои странични ефекти, но те се появяват изключително рядко и нямат пряка връзка с аутизма и диабет тип 1, съобщават от Института по медицина, провели първия цялостен преглед за безопасността на ваксините през последните 17 години.


Ваксините са важен „инструмент“ за предотвратяване на сериозни инфекциозни заболявания през целия живот, от ранна детска възраст до  дълбока старост.  Ваксината представлява биологичен препарат, който съдържа агенти, наподобяващи микроорганизмите-причинители на даденото заболяване. Агентите се произвеждат от отслабени или умъртвени форми на тези микроорганизми.Ваксината засилва способността на имунната система, за да може тя да се пребори с конкретно заболяване. В някои случай обаче е възможно агентите да навредят на организма.

 

 


Възможно е да се получат странични ефекти като треска, придружена с припадъци, които рядко са причинени от ваксините срещу морбили, паротит и рубеола.


Ваксината срещу варицела понякога може да причини вирусна инфекция, която да доведе до разпространението на варицелата или до появата на херпес зостер, пневмония, хепатит или менингит.


Ваксините срещу Хепатит В, менингококова инфекция и тетанус могат да предизвика тежки алергични реакции, които са известно като анафилаксия.


Но изследователите са категорични, че ваксините не могат да са причина за появата на аутизъм.Все още се търсят нови ваксини, които да не създават рискове за човешкото здраве.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Биляна     2011-08-26 15:49:23
Гледайте филма "Нация на ваксините" и прочетете книгата на д-р Атанас Гълъбов - "Световна конспирация срещу здравето" и вижте сами дали ваксините са с толкова малко странични ефекти, едва ли не безопасни, както ги изкарват в статията. То е ясно, че една медицинска организация няма да каже, че са много вредни и че водят до нелечими болести, като аутизъм например.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Диети
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter