ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Откриха как да се „деактивират“ туморните клетки

Puls.bg   |   13 януари 2011   |   Коментари 0
   
   
Откриха как да се „деактивират“ туморните клетки

Нова терапия прави злокачествените тумори латентни. Учените смятат, че са открили начин, по който злокачествените туморни клетки се превръщат в доброкачествени.


Революционният метод работи като „включва“ отново естествените гени, които потискат раковите клетки. „Защитниците“ на организма са били „изключени“ от болестта. Лечението не би могло да повлияе на вече образувания тумор, но то спира неговото разпространение.


Екипът от университета в Нотингам вече е тествал лечението върху животни и успехът е 100%. Сега учените се надяват да обединят усилията си с фармацевтична компания, за да бъде разработено специално лекарство за хората.


Обикновено клетъчното деление се контролира от определени клетки, които унищожават или възстановяват повредените. Ракът се появява, когато именно тези клетки не функционират правилно – особено, ако гените, потискащи тумора по някаква причина, са „изключени“.


Екипът използва нова техника, която включва употребата на протеини от саламандри, позната в миналото като начин за активиране и деактивиране на човешки гени. При смесване на протеините с туморни клетки, взети от рак на гърдата, екипът с удивление установява, че гените, борещи се с тумора, са активирани отново.


Целта на учените сега е да изолират точно тази част от протеина, която участва в „рестартирането“ на клетките и да я възпроизведат в лекарство. С помощта на направените открития и по-нататъшни изследвания, един ден могат да бъдат открити нови методи за лечение на туморните клетки.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Йога и медитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter