ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Правителството подкрепи проект за завод за лекарства

Puls.bg   |   03 януари 2018   |   Коментари 0
   
   
Правителството подкрепи проект за завод за лекарства

Източник: IStockphoto

Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителството и „Биовет” АД за изпълнение на инвестиционен проект. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет и уточниха, че той предвижда изграждането на завод за производство на лекарствени вещества за хуманната медицина и фуражни добавки. 

 

Заводът ще бъде изграден върху терен на инвеститора в Пещера, като сумата, вложена в проекта, възлиза на 293 374 000 лева. Строителството се очаква да започне през март 2020 г. 

 

Инвеститорът ще ползва насърчителни мерки, свързани със сроковете и предоставяне на административно обслужване от съответните администрации, както и придобиване на ограничени вещни права върху имоти по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщиха още от Министерски съвет. И допълниха, че над 90% от произвежданите продукти в българския завод ще се продават на световните пазари. 

 

Новият проект ще даде работа на близо 100 души. Изграждането на завода е част от инвестиционния проект на компанията „Хювефарма“, която е основен акционер в „Биовет“. Тя има за цел създаване на два нови завода за ветеринарни продукти в страната. Второто предприятие ще бъде изградено в Разград и в него ще се произвеждат ветеринарни ваксини, съобщава Investor.bg.

 

Още през февруари миналата година, Кирил Домусчиев, който е изпълнителен директор на „Хювефарма“ обяви пред Bloomberg TV, че близо 150 млн. евро ще бъдат вложени в строежа на новия завод в Пещера, като част от парите ще дойдат от банков кредит. Компанията е поискала 100 млн. евро финансиране по плана "Юнкер" и към настоящия момент вече има одобрен договор. 
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Възпаление на ухото след плуване или отит на плувеца

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter