ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Над 150 лекари преминаха курс за научни изследвания

Puls.bg   |   04 декември 2017   |   Коментари 0
   
   
Над 150 лекари преминаха курс за научни изследвания

Източник: "Новатрис"

Над 150 млади лекари преминаха обучителен курс за систематична оценка на надеждността и приложимостта на резултатите от научни публикации. "The power of evidence", финансиран от Новатрис, се проведе на 1 и 2 декември в София. Той бе насочен към медици, работещи в областите пулмология, кардиология, неврология, офталмология, дерматология и ревматология. 

 

По време на курса участниците се научиха как да откриват, тълкуват, оценяват и прилагат резултатите от научни изследвания в областта на здравеопазването, както и в кои случаи да взимат клинични решения въз основа на наличните научни доказателства.

 

Водещ на курса бе д-р Нариндер Госал. Тя завършва медицина в Ливърпул. Има богат опит в обучението на медицински специалисти в умения за критична оценка на научни данни в медицината, което я прави международно признат експерт в тази област. Д-р Госал води редовни курсове във Великобритания, САЩ, Близкия изток, Сингапур, Малайзия, Хонконг, Нова Зеландия и Австралия. През септември 2012 г. в Лондон книгата ѝ The Doctor's Guide to Critical Appraisal (Ръководство на лекаря за критично оценяване) печели първото отличие в категория “Основи на медицината” в Наградите за книги на медицинска тематика на Британската медицинска асоциация. 

 

Изграждането на нови умения е важно за развитието на медицинските специалисти у нас като водещи изследователи, които участват активно в развойната дейност в България, смятат от Новатрис. 

 


През 2015 г. инвестициите в клинични проучвания у нас възлизат на около 350 млн. щатски долара. Те са не само научно-изследователска дейност, но представляват и реална терапевтична възможност за пациентите, както и допълнителен финансов ресурс за здравната системата. 
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Взаимоотношения
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter