ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Новата мисия на Бил Гейтс – лечение на Алцхаймер

Puls.bg   |   15 ноември 2017   |   Коментари 1
   
   
Новата мисия на Бил Гейтс – лечение на Алцхаймер

Източник: iStockphoto

Алцхаймер е все още нелечимо заболяване, въпреки че търсенето на ефективно лечение е задача, актуална от много години. На прага сме обаче на нов етап от разработването на успешен лечебен подход към болестта на Алцхаймер, защото във финансирането на търсенията се включва и един от най-богатите хора на планетата – Бил Гейтс.

 

Дори най-малкият бъдещ напредък в стремежа към лечение на Алцхаймер ще се разглежда като грандиозна стъпка напред на фона на сегашната ситуация, когато дори превенцията и забавянето прогресията на невродегенеративното заболяване са трудно постижими. Бил Гейтс и работещите по най-новата му инициатива обаче няма да се задоволят със само частични резултати в това отношение. Според самия Гейтс метод за успешно лечение на болестта, която поразява нов човек на всеки 66 секунди, може да бъде разработен.

 

За това, че Бил Гейтс приема борбата с Алцхаймер като лична кауза, свидетелства фактът, че той отдава над 50 милиона долара от личното си състояние на фонд за борба с болестта, известен като Dementia Discovery Fund. Този фонд финансира най-съвременните и иновативни проучвания, търсещи причините за развитие на Алцхаймер и начини за блокиране на ефекта им.

 

 

Бил Гейстс е известен с дарителските си кампании за борба с редица заболявания, но това е първият случай, в който той дарява средства за проучвания, свързани с незаразна болест. До момента фондацията му е финансирала борбата само с инфекциозни заболявания като СПИН, малариа, полиомиелит.

 

Според анализатори обаче никога досега Бил Гейтс не е бил толкова отдаден на кауза, с която се е заемал. Като възможна причина за това се посочват няколкото случаи на Алцхаймер, регистрирани сред по-възрастните роднини на милиардера в последните години.

 

Въпрос на чисто финансови пречки ли е била невъзможността от разработване на лечение на Алцхаймер досега, или на реална невъзможност на медицината и съвременните технологии да разберат напълно болестта? Отговорът на този въпрос се очаква да е налице скоро. Едва ли има човек, който не се надява причината да е била в първия фактор. Ако наистина е така, няма причина да се съмняваме, че Алцхаймер скоро ще бъде лечимо заболяване.

 

Това би бил най-големият подарък, който човечеството може да си направи послучай 100-годишнината от откритието на немския лекар Алойс Алцхаймер, пръв описал случай на пациентка с едноименната болест.

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Людмил Трифонов     2017-11-15 09:24:40
Инициативите на Бил Гейтс имат предимно рекламно-пропаганден характер и се отличават с ниското интелектуално ниво, при което се вземат решенията.Заболяването Алцхаймер и сега е излечимо в началните стадии.Причините за неговата поява са изучени още през 80-те години на миналия век. Те са описани с помощта на познания от математиката, електрониката и електрофизиологията и са недостъпни за медиците поради липсата на познания в тези области.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Сън
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter