ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Санофи с нов генерален мениджър за лекарства и обща медицина

Puls.bg   |   12 октомври 2017   |   Коментари 0
   
   
Санофи с нов генерален мениджър за лекарства и обща медицина

Източник: "Санофи"

Фармацевтичната компания „Санофи“ се сдоби с нов генерален мениджър за направление „Лекарства обща медицина“. Йерун Вайтес ще отговаря за Централна и Югоизточна Европа. Тук влиза бизнеса на компанията в 13 държави в региона - България, Гърция, Румъния, Молдова, Словения, Хърватска, Кипър, Сърбия, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Той ще следи и процеса на разработване и въвеждане на дългосрочни стратегически политики за развитие на бизнес направлението „Общи лекарства“ в горепосочения пазар, съобщиха от пресцентъра на компанията. 

 

Назначението на Йерун Вайтес е част от реорганизацията на бизнес направлението „Лекарства обща медицина“ за Европа и обединението на държавите в два нови клъстера - Централна и Югоизточна Европа, оглавяван от Вайтес и Североизточен, който включва Полша, Унгария, Чехия и Словакия. 

 

Новият генерален мениджър ще продължи да бъде управляващ директор за България и координатор за всички бизнес направления на фармацевтичната компания за 9 държави - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания. Той заема тези позиции от 2015 г., като оттогава отговаря за недряването на новия организационен модел в компанията.


 
Йерун Вайтес има магистърска степен по икономика от Амстердамския университет, следдипломна квалификация по оценка на здравни технологии от университета в Маастрихт и специализация в областта на маркетинга от Лионския университет. Той е с над 20-годишен опит във фармацевтичния и биотехнологичен сектор, натрупан в различни мултинационални компании. Работил е на различни международни позиции  в много терапевтични области, както и за разработването на стратегии за нови продукти и бизнес развитие. Той става част от екипа на „Санофи“ през 2010 г. като старши директор, ръководител на направление Ренал – Европа, ръководещ стратегическия екип за Европа.  От 2014 г. до сега той е генерален мениджър на фирмата в България, а от есента на 2015 г. и координатор на SECE MCO.   


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Актуално
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter