ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Най-мощната формула на Терафлу стъпва на българския пазар

Puls.bg   |   27 септември 2017   |   Коментари 0
Препоръчан материал от партньор на Puls.bg
   
   
Най-мощната формула на Терафлу стъпва на българския пазар

Източник: GlaxoSmithKline

ГлаксоСмитКлайн (GlaxoSmithKline) разширява продуктовото портфолио на своята марка Терафлу с още един продукт. Това обявиха от компанията на симпозиум за официалното представяне на Терафлу макс, организиран за фармацевти.

 

„ГлаксоСмитКлайн е фармацевтична компания № 1 по продажби на комбинирания пазар в категориите настинка и грип и назални деконгестанти в България1, като мултисимптомните лекарства бележат значителен ръст през последната година“, заяви Марияна Пежгорска, старши консултант в QuintilesIMS.

 

Новият продукт Терафлу макс простуда и кашлица представлява най-мощната формула на Терафлу на българския пазар досега.

 

“На пазара за безрецептурни медикаменти за грип и простуда могат да бъдат открити много продукти, чиито формули съчетават последните постижения в медицината и природни съставки, но съдържанието на 1000 mg парацетамол в едно саше на Терафлу макс простуда и кашлица, максималната препоръчителна доза за еднократен прием, е нещото, което заслужава внимание. Тази доза клинично доказано е по-ефикасна от еднократната доза от 500 mg парацетамол за облекчаване на симптомите на простуда и грип.4-6 “, обясни проф. Николай Ламбов, ръководител катедра “Технология на лекарствените средства и биофармация“ във Фармацевтичен факултет, МУ-София.


 

Имайки предвид, че най-честите симптоми на простудните заболявания през предстоящите есенни и зимни месеци са запушения нос и влажната (продуктивна) кашлица, е важно да се вземат ефективни мерки в първите дни, за да се атакуват симптомите, като се предотврати тяхното задълбочаване и усложнение на болестта.

 

Проф. Николай Ламбов добави, че мултисимптомното действие на Терафлу макс простуда и кашлица с три активни съставки лекува петте най-често срещани симптома на грип и простуда, включително и кашлица, като може да не се наложи комбиниран прием с други лекарства.

 

 

Терафлу макс простуда и кашлица е мултисимптомно лекарство, предназначено за пациенти със симптоми на простуда, втрисане и грип, висока температура, запушен нос, болки в тялото и продуктивна кашлица. Не предизвиква сънливост и започва да действа бързо – след 10 минути.2 “, сподели Десислава Добрева, маркетинг мениджър “Балкани за експерти” в ГлаксоСмитКлайн.

 

„Специалното при Терафлу макс простуда и кашлица е наличието в неговата формула на експекторанта – гвайфенезин. Той представлява средство, което облекчава продуктивната кашлица и подпомага изчистването на дихателните пътища от секрет. Освен това, продуктът съдържа и фенилефринов хидрохлорид - ефикасен назален деконгестант, който действа чрез вазоконстрикция, за да намали отока и подуването на носната лигавица“.


Терафлу макс простуда и кашлица се предлага във вариант за разтваряне в гореща вода, с вкус на лимон и мента, като топлата напитка започва да действа бързо - 10 минути2 след приема.

 

 

Терафлу макс простуда и кашлица  съдържа три ключови съставки – парацетамол (1000 mg), фенилефринов хидрохлорид (12,2 mg) и гвайфенезин (200 mg) в 1 саше3.

 

 

Терафлу макс е предназначен за симптомите на простуда и кашлица и е готов е да започне да действа бързо – след 10-тата минута2 без да причинява сънливост. Лекарственият продукт е без лекарско предписание и е подходящ за възрастни, пациенти в старческа възраст и юноши на и над 16 години. Оптималната доза е 1 саше на всеки 4 - 6 часа и не повече от 3 сашета3 на денонощие.

 

Референции:
*Сашето се разтваря в гореща вода и напитката се консумира топла.
1. QuintilesIMS данни за продажби в стойност на комбинирания пазар „01B1 Cold or flu remedies„ и „01B2 Nasal decongestants“, юли 2016 - юни 2017, България.
2. Съгласно пикова плазмена концентрация на парацетамол, достигната след 10-60 мин., без оценка на клиничния ефект.
3. КХП: 35799/08.12.2016 на Терафлу Макс Простуда и Кашлица 1000 mg/12,2 mg/200 mg, прах за перорален разтвор
4. Bachert C et al. Clin Ther. 2005;27:993–1003.
5. Burnett I, et al. Clin Ther. 2006;28:1273–8.
6. Schachtel BP, et al. Clin Pharmacol Ther. 1988;44:704–11.

 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter