ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Кои са заплахите за световното здраве според Бил Гейтс?

Puls.bg   |   13 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Кои са заплахите за световното здраве според Бил Гейтс?

Източник iStockphoto

Този месец фондацията Бил и Мелинда Гейтс публикува първия си годишен доклад, който отчита обнадеждаващи резултати – осезаемо снишаване в нивата на детската смъртност и разпространението на ХИВ (вирусът причинител на СПИН), докато все още се водят битки за семейното планиране и равенство за жените.
 
В скорошен конферентен разговор Бил Гейтс разкрива, че според него са две основните групи болести, които най-силно поставят пред угроза световното здравно благополучие за предстоящата декада – хроничните и инфекциозни заболявания.

Западът и неговите хронично болни

В развитите страни честотата на хроничните и онкологични заболявания непрекъснато се увеличава. Обвинявани за това са от една страна наследственост, хранене, замърсена околна среда. От друга страна в тези държави продължителността на живота се увеличава, което дава възможност за изява на този тип заболявания.
 
Най-големите убийци в САЩ са сърдечносъдовите и злокачествените заболявания, които само там годишно отнемат около 1,2 милиона живота. Според Гейтс най-голямото бреме, което трябва да се поеме, е работата по проучване и разработване на по-ефективни лекарства, както и върху ранна диагностика на онкологичните новообразувания. 
 

Инфекциите в развиващите се страни 

В държавите от Азия, Източна Африка и Централна Америка са изправени пред друго голямо предизвикателство и това са инфекциозните заболявания.
 
Многото насекоми, разпространители на паразити и бакерии, ниската сексуална култура, липсата на чиста питейна вода и нездравословните условия на живот имат основополагаща роля в тази тенденция на разпространение на паразитните, вирусни и бактериални инфекции в развиващите се страни.
 
Едно от най-големите притеснения за Гейтс в това отношение е за разпространението на ХИВ.
 
Според Гейтс там трябва да се работи върху радикални решения като ваксинирането и подчертава още, че тези държави разчитат в по-голяма степен на чуждестранните инвестиции.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter