ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Teва с нов президент

Puls.bg   |   12 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Teва с нов президент

Източник: Тева

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. е с нов президент и изпълнителен директор. Бордът на директорите е взел решение поста на Ицхак Петербург да наследи Каар Шулц. Той ще се премести в Израел и ще работи в централата на компанията в Петах Тиква.
 
„С огромния си опит в глобални фармацевтични компании, силните резултати, при внедряването на революционни корпоративни стратегии, които стимулират растежа и международната експанзия при ниски допълнителни разходи, удържането на обещанията към акционерите, както и спазването на принципите за съответсвие, Каар е точно лидерът, който ще изведе Teva на следващото ниво“, заяви д-р Сол Барер, председател на Борда на директорите на Тева. 
 
„За мен е чест да се присъединя към Тева - икона, на която отдавна се възхищавам в своята кариера. Това, което ме привлече към Тева и това, което прави Teва различна от другите компании, е нейният уникален стремеж да разширява обширния си глобален обхват, като същевременно продължава да предоставя нови и висококачествени лечения за пациентите и новаторска култура за своите служители. Горд съм, че се присъединявам към компания, която помага на милиони пациенти по цял свят ежедневно с широката гама от генерични и оригинални лекарствени продукти и решения. Очаквам с нетърпение да работия в тясно сътрудничество с целия екип в Teва, за да изградим успешно бъдеще за компанията и всички заинтересовани страни“, каза от своя страна новият директор. 
 
Каар Шулц е опитен ветеран в сектора на здравеопазването. Има опит в ръководенето на финансови инициативи и инициативи за преструктуриране в световни компании. От 2015 г. той е президент и главен изпълнителен директор на H. Lundbeck A/S, към която се присъединява, когато компанията е изправена пред загубата на важни патенти. Шулц прави оценка на бизнеса отгоре до долу и прилага силна стратегия за обрат, включваща съкращаване на оперативните разходи, като същевременно се насочва към пускането на пазара на нови продукти. 
 
Преди да се присъедини към Lundbeck, Шулц работи в продължение на близо три десетилетия в Novo Nordisk, където заема редица ръководни длъжности, включително главен оперативен директор, Вицепрезидент по доставките на продукти и директор планиране и обслужване на клиенти в отдела за продукти за лечение на диабет. В Novo Nordisk той играе основна роля в модернизирането на широкомащабното биологично производство на компанията и води експанзията на компанията на американския и китайския пазар.
 
Шулц е заемал позиции и в McKinsey и Anderson Consulting. В тези роли той развива уникална глобална перспектива за здравната и фармацевтичната индустрия, разширява дълбоката си финансова проницателност, показва ангажираност към спазване на строги принципи за съответствие и изпълнение и контролира бизнес операциите и екипите в Европа, Северна Америка и Близкия изток. 
 
Новият директор нас Тева е председател на Борда на директорите на Royal Unibrew A/S, член е на Борда на директорите на LEGO A/S и на Борда на директорите на Bitten og Mads Clausens Fond, холдинга управляващ Danfoss A/S. 
 
Той е магистър по икономика от университета в Копенхаген.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
За 7 известни личности с хронични заболявания
За 7 известни личности с хронични заболявания
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter