ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Великобритания с мерки срещу затлъстяването сред децата

Puls.bg   |   21 август 2017   |   Коментари 0
   
   
Великобритания с мерки срещу затлъстяването сред децата

Източник: Pixabay

Великобритания предприема нови мерки срещу затлъстяването сред децата. Властите обявиха, че отпускат 6,5 милиона щатски долара за специална изследователска програма на Университетския колеж в Лондон, съобщават световните медии. Чрез резултатите от нея трябва да бъде намалено значително количеството на калории в храните, които малчуганите консумират най-често. 
 
Едно от 3 деца в стрната е с наднормено тегло или затлъстяване. Голяма част от малчуганите са диагностицирани с диабет тип 2, някои от които още на 7-годишна възраст, както и други заболявания, свързани с храненето. Дългосрочното проучване ще събере по-подробна статистика за това каква част от децата и младежите в страната страдат от затлъстяване. 
 
Все повече деца се хранят с висококалорични храни като пици, бургери, чипсове и други. Най-вероятно в изследването ще бъдат включени вредните храни, които най-често те употребяват. От министерството на здравеопазването във Великобритания обявиха, че през 2016 г. са постигнали значителен напредък за намаляване на нивото на захарта в доста продукти, но това не е достатъчно. 
 
"Твърде много от нашите деца растат с наднормено тегло, което може да доведе до сериозни усложнения за тяхното здраве. При една трета от децата, които напускат основното училище заради наднормено тегло, трябва да бъде предприет цялостен подход, за да може те да водят нормален начин на живот“, коментира Филип Дън, министър на здравеопазването на Великобритания. 
 
 
Министерство на здравеопазването на Острова ще работи в сътрудничество с производители на храни, за да може заедно да се справят с проблема със затлъстяването. Те ще се консултират с всички заинтересовани страни, за да съставят национална програма за намаляване на калориите в храните, която ще бъде факт в началото на 2018 г.  В нея ще бъдат взети предвид и данните от проучването за затлъстяването сред деца и младежи, проведено от университетския колеж в Лондон. 
 
В Англия има 40 000 смъртни случая годишно  заради наднормено тегло или затлъстяване. Това представлява над 10% от всички смъртни случаи. 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Секс и здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter