ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Американска компания разработи лек за мускулна дистрофия

Puls.bg   |   17 февруари 2017   |   Коментари 0
   
   
Американска компания разработи лек за мускулна дистрофия

Източник: Alyssa Pointer / Chicago Tribune

Фармацевтична компания от Нортбрук разработи лекарство, което предотвратява смъртоносна форма на мускулна дистрофия в ранна детска възраст. То е получило одобрение от Американската администрация по лекарства и храни. 
 
Медикаментът, който съдържа стероид, има за цел да подобри качеството на живот на пациенти с мускулна дистрофия тип Дюш. Той подобрява функцията на мускула и позволява на болните да се разходжат, хранят и движат със своята количка самостоятелно. 
 
Лекарството ще струва около 89 000 долара за година употреба. Но се очаква скоро пациентите да плащат много по-малко, след като то получи парката „Emflaza”. Според финансовия директор на компанията Бабар Гиас, медикаментът може да се поеме от здравноосигурителния фонд и болните само да доплащат една част от неговата стойност. Ще има и специална програма „Marathon”, чрез която тези, които нямат осигуровки, да го получат безплатно. Именно тя е фокусирана върху редките неврологични заболявания. 
 
Мускулната дистрофия е генетично заболяване, което засяга предимно момчетата и може да причини двигателни и сърдечни проблеми, както и такива с дишането. Болните обикновено губят способността си да се движат и умират до 20-тата си година. Някои живеят и повече, ако за тях се грижат повече. 
 
„Deflazkort” се използва за лечение на мускулна дистрофия тип Дюшен (засягаща 15 000 американчета) в някои страни извън САЩ, тъй като до момента не е било официално одобрено от Американската администрация по лекарства и храни. 
 
 
12-годишният Лиам Макникълъс има заболяването. Неговите родители се надяват, че чрезж новото лекарство той ще живее по-дълго. Жената смята, че може би той нямаше да е в инвалидна количка, ако е приемал по-рано въпросния „Deflazkort”. Момчето спряло да ходи едва когато било на 10. 
 
Допреди миналата година нито едно лекарство за лечение на Дюшен не е одобрено от Американската администрация по лекарства и храни. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
За 7 известни личности с хронични заболявания
За 7 известни личности с хронични заболявания
Изгодни оферти
Още от Новини и събития
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter