ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Здравословни навици предпазват от рак на гърдата

Puls.bg   |   01 септември 2009   |   Коментари 0
   
   
Здравословни навици предпазват от рак на гърдата

С 40 % намалява рискът от рак на гърдата, когато се поддържа нормално телесно тегло, има ниска консумация на алкохол, кърми се, твърди научен доклад на американски медици.

Докладът обхваща 81 нови изледвания, изучаващи връзките между начина на живот и заболяването от рак и показва, че 70 000 случая на рак на гърдата всяка година в САЩ могат да бъдат предотвратени.

“Сега сме по-уверени от всякога, че поддържането на здравословно тегло, физическата активност и ограничаването на употребата на алкохол в едни средно допустими количества, значително редуцират риска от заболяване. ” споделя д-р Мартин Уйсмен от Американския институт за изследване на рака/ Световния фонд за изследване на рака (American Institute for Cancer Research/World Cancer Research Fund),  ръководител на изследването.

“Ние изчислихме, че около 40 % от случаите на рак на гърдата в САЩ или около 70 000 случаи на годината биха могли да се предотвратят като се изпълняват недвусмислено някои правила ежедневно ”, добавя Сюзън Хигинботъм, също експерт от Американския институт за изследване на рака.

Медиците препоръчват физически упражнения минимум 30 минути на ден. Мъжете трябва да се ограничат до две питиета дневно, а жените до едно.

От рак на гърдата умират 400 000 жени, както и мъже, всяка година. Около 40 000 души са само в САЩ.

Много проучвания показват, че диетата бедна на мазнини, редовното спортуване, задържане на теглото в нормални граници и кърменето могат да предотвратят развитието на рака на гърдата. Трябва да се отбележе обаче, че значителен процент от случаите на рак на гърдата са причинени от дефекти в гените и нямат връзка със стила на живот.

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter