ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Франция обяви висока опасност заради птичия грип

Puls.bg   |   06 декември 2016   |   Коментари 0
   
   
Франция обяви висока опасност заради птичия грип

Източник: iStockphoto

Франция разшири ограниченията заради опасността от разпространение на птичи грип и обяви степен на „висок риск“ за цялата страна.
 
Това се случва след регистрирането на няколко случая на високопатогенна инфлуенца от щма H5N8 във ферми в Югозападна Франция и при диви патици в Северна Франция.
 
Това става ясно след изявление на френското земеделско министерство, цитирано от световните информационни агенции. 
 
Решението е мотивирано от „бързата промяна в ситуацията във Франция и няколко европейски държави“, се казва в изявлението. 
 
Министерството вече е наложило строги ограничения върху няколко зони, разположени предимно в райони с изразена висока влажност и в опит да се избегне замърсяване и евентуално разпространение на инфекцията. 
 
Франция е страната, която разполага с най-голям брой стада от домашни птици на територията на Европейския съюз. След като бе „ударена“ от няколко огнища на H5N8, започна да се говори много за пречките пред френските фермери, отглеждащи птици и производителите на гъши дроб. Браншът все още е „зашеметен“ от епидемията от птичи грип, регистрирана преди една година, отбелязва Reuters
 
 
Собствениците на птицеферми ще трябва да държат стадата си на закрито или да поставят предпазни мрежи, за да бъде избегнат евентуален контакт с диви птици, обясняват още здравните власти в страната. 
 
Тези, които не могат да използват ограничителни или предпазни мрежи, поради желанието си за хуманно отношение към животните или изискванията за качество, могат да поискат да бъдат освободени от това изискване.
 
Това може да се случи обаче единствено, ако могат да докажат, че са способни да осигурят достатъчни и адекватни мерки за опазване на биосигурността, посочват още световните медии. 
 
По-строгите мерки, въведени във Франция, налагат ограничения и върху лова на диви птици

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter