ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Персонализираната медицина и мястото ѝ в Националната здравна стратегия

Puls.bg   |   11 ноември 2016   |   Коментари 0
   
   
Персонализираната медицина и мястото ѝ в Националната здравна стратегия

Източник: iStockphoto

„Персонализираната медицина и нейното място в Националната здравна стратегия“ е темата на III Национална конференция по персонализирана медицина, организирана от Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД). 
 
Темата на конференцията е в резултат от приетия меморандум за разработка на Национална стратегия за развитие на персонализираната медицина в България до 2020 г. на проведения интердисциплинарен форум „Персонализираната медицина – правилното лечение за точния пациент в подходящото време“ през октомври миналата година.
 
След поредица мащабни консултации с водещи експерти от България и чужбина в рамките на година БАПЕМЕД разработи ясна стратегия за налагането на този съвременен подход в медицината. 
 
Опорните точки в стратегията ще бъдат представени в дискусионен форум с участието на всички заинтересовани страни с цел да бъде представена публично, приета и интегрирана в Националната здравна стратегия 2020 г. и в новата Концепция за лекарствена политика. Това са представители на Министерството на здравеопазването, Комисията по здравеопазване на Народното събрание на България, НЗОК, ИАЛ, НСЦРЛП, съсловните организации – БЛС, БЗС и БФС, НПО, фармацевтичната и диагностична индустрия, научната и академична общност и БАПЕМЕД. 
 
 
III Национална конференция по персонализирана медицина ще бъде разделена на три сесии, всяка от които с отделна тема и фокус. 
 
Първият панел осигурява възможност за дискусия по темата за стратегическото място на персонализираната медицина в реформиращата се здравна система, в която ще участват ключови фигури от Министерство на здравеопазването, Комисия по здравеопазването на НС, НЗОК, БФС и ARPharM. В тази част на програмата д-р Явор Дренски, председател на Управителния съвет на БАПЕМЕД, ще представи официален документ „Опорни точки в стратегията за развитие на Персонализираната медицина, като част от Националната здравна стратегия“. 
 
Вторият панел на конференцията  включва поредица от лекции на водещи експерти, засягащи персонализираната медицина - нейното измерение, приложение, значение, оценка и перспективи до 2020 г. 
 
„Персонализирана медицина в онкологията и отвъд“ е темата на третата част на конференцията. На нея ще бъдат представени новите направления, в които персонализираната медицина навлиза стремглаво и по отношение на диагностиката, и по отношение прецизиране на терапиите.
 
III Национална конференция по персонализирана медицина ще се състои на 25-ти ноември, 2016 г. от 09:00 часа в София Хотел Балкан, зала „Средец“
 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Новини и събития
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter