ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

1 на 5 пациенти с рак е дискриминиран на работното си място

Puls.bg   |   08 ноември 2016   |   Коментари 0
   
   
1 на 5 пациенти с рак е дискриминиран на работното си място

Източник: iStockphoto

Близо 1 на всеки 5 пациенти, диганостицирани с рак, които се връщат на работа, твърдят, че са били дискриминирани. Това твръдят от благотворителната организация Macmillan.
 
Ново изследване, фокусирано върху група от 1000 души, разкрива редица проблеми при хората с рак, които се връщат в работна среда. Най-често става дума за дискриминация или са били карани да се чувстват виновни, че се налага да отсъстват заради медицински прегледи
 
15% от анкетираните твърдят, че са били принудени да се върнат на работното си място преди да са се почувствали напълно готови, а 14 на сто, че са били принудени да напуснат или са били съкратени именно заради диагнозата им. 
 
„Хората, живеещи с рак, трябва да знаят, че имат пълната подкрепа на техния работодател, за да се върнат а работа, ако искат и ако са в състояние да го направят. Това е ужасяващо, че в трудната и често много стресираща обстановка, в която живеем, често работодателите не предлагат подходящата подкрепа на хората, живеещи с тази диагноза. А истината е, че работата им помага да чувстват по-голям контрол над живота си и да поддържат усещането си за нормален живот.
 
 
Връщайки се на работа след прекаран рак може да бъде неразделна част от тяхното възстановяване, така че е от решаващо значение работодателите да показват подкрепа и разбиране“, коментира Лиз Еган от организацията.
 
Много от пациентите с рак казват, че се чувстват виновни, ако им се налага да излязат от работа, за да отидат на лекар. 
 
Данните от изследването показват още, че 85% от хората, диганостицирани с рак, които са имали работа преди това, са категорични, че да работят е изключително важно за тях.
 
60 на сто посочват, че това им помага да запазят усещането си за това, че водят нормален живот, а 45% заявяват, че работата им е необходима, за да си гарантират някакви доходи

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter