ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Колко добро е зрението ни – тест (видео)

Puls.bg   |   06 април 2015   |   Коментари 1
   
   
Колко добро е зрението ни – тест (видео)

Източник: Thinkstock

Кой е обликът, показан на изображението? При нормално зрение, би трябвало да виждаме Алберт Айнщайн. Но, ако вместо него се появява Мерилин Монро, това може да е индикация за нарушено зрение
 
Този ефект може да се наблюдава при всеки, ако се смени разстоянието или размера на снимката. Ако тя е поставена по-далеч, вероятността да се разпознае Мерилин Монро е по-голяма, тъй като окото вижда ярките части на изображението. Със скъсяване на дистанцията обаче могат да се забележат и по-фините детайли на облика на Айнщайн. 
 
Колкото по-отдалеч може да се види той, толкова по-добро е зрението. Какво всъщност се случва? Това изображение е хибридно, което означава, че ниска пространствена честота на една снимка е съчетана с висока пространствена честота на друга. 
 
В зависимост от това колко добре можем да се фокусираме, окото „избира“ определени детайли. Отблизо могат да се видят фините детайли като мустакът или бръчките на Айнщайн. Когато изображението се отдалечи или има нарушение в зрението, което води до замъгляване, способността да се уловят малките детайли се затруднява. Така видими стават само основните характеристики като формата на устата, носа и косата, което „извежда“ образа на Мерилин Монро.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

муспи     2015-04-09 02:21:42
Не може да се отрече че Айнщайн и Мерлин са от един, сатанински ген.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter