ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Втора ваксина срещу ебола – без сериозни странични ефекти

Puls.bg   |   03 декември 2014   |   Коментари 0
   
   
Втора ваксина срещу ебола – без сериозни странични ефекти

Източник: Thinkstock

Първите доброволци, които са ваксинирани с експериментална ваксина срещу ебола, произведена от Merck and NewLink, не демонстрират сериозни странични ефекти. Някои от тях изпитват слабо повишаване на температурата, съобщават швейцарски изследователи.
 
Учените се надяват, че инжекцията може да бъде одобрена за употреба в помощ на епидемията в Западна Африка. Тя е в процес на тестване на нейната безопасност сред хората в Университетската болница в Женева. 
 
След инжектирането на ваксината, всеки доброволец е поставен под наблюдение за час и половина, обясняват учените. Те допълват, че не са установени сериозни странични ефекти, след ваксинацията, която отключва очаквани възпалителни реакции. Те са от слаби до умерени, с ограничени случаи на леко покачване на температурата
 
По искане на Световната здравна организация от 10 ноември насам са ваксинирани 34 доброволци с ваксината срещу ебола, позната като VSV-ZEBOV. Започнали са и изпитвания в САЩ, Канада, Германия и Габон. Подобни проучвания се очаква да стартират и в Кения. 
 
 
Това са първите данни от тестове на тази ваксина, проведени сред хора. Тя продължава добрите новини, които миналата седмица дойдоха от ваксината срещу ебола, разработвана от ГлаксоСмитКлайн. Тя също не доведе до сериозни странични ефекти и предизвика имунен отговор сред 20 доброволци по време на ранните етапи на проучванията. 
 
През месец януари се очаква да започнат изпитвания и на ваксина срещу опасния вирус, създадена от Johnson & Johnson, пише още Ройтерс.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
За 7 известни личности с хронични заболявания
За 7 известни личности с хронични заболявания
Изгодни оферти
Още от Еко среда
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter