ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Копринени импланти при костни фрактури

Puls.bg   |   10 март 2014   |   Коментари 0
   
   
Копринени импланти при костни фрактури

Източник: iStockphoto

Изслследване, свързано с разработване на нови методи за „поправяне“ на костни проблеми, представя коприната в нова светлина.

Резултатите от тестовете доказват, че коприната всъщност не е толкова нежна, колкото изглежда и притежава голяма устойчивост. Дотолкова, че да успее да задържи счупена кост.

Самюел Лин от Медицинския факултет на Харвардския университет и Дейвид Каплан от Иниверситета в Медфорд, Масачузетс започват усилени проучвания в тази насока, като крайната цел на специалистите е да докажат сигурността на коприната при изработката на винтове и други пособия, служещи за лечение на фрактури и счупвания.

За да получат по-голяма яснота, изследователите стапят коприната в алкохол, след което наливат течността в калъп, отговарящ по форма на имплантите. Крайният етап от обработката е изпичането на копринените импланти.

Новият вид импланти учените са приложили върху опитни животни с различни проблеми на двигателниата система.

Техните очаквания били увенчани с успех и допълнителните тестове, показали, че имплантите, получени от този необичаен материал са достатъчно здрави и надеждни.Всъщност коприната е естествен биоразградим материал, подобен на полимерите. Нейн плюс е, че не предизвиква възпалителни реакции.

Копринените импланти превъзхождат в много отношения досега използваните метални сплави, винтове и пр., които често водят до възпалителни процеси, изискващи повторна операция, за отстраняването им.

Изследователите се надяват в най-скоро време тестовете, свързани с копринените импланти, да преминат на клинично ниво, за да се разгледа отблизо действието им върху човешката костна структура.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
За 7 известни личности с хронични заболявания
За 7 известни личности с хронични заболявания
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter