ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Жена болна от грип почина, след като загуби бебето си

Puls.bg   |   19 февруари 2014   |   Коментари 0
   
   
Жена болна от грип почина, след като загуби бебето си

Източник: iStockphoto

Преди месец медиите сигнализираха за случай на млада жена в Арканзас, която загуби бебето си в последния месец на бременността. Причината е заболяването на жената от грип и по-конкретно, с щама на свинския грипен вирус - H1N1.

 

Три седмици след загубата, 29-годишната Лесли Крийкмор, почина след хоспитализацията си. Младата жена и съпругът й били хоспитализитани на 11 януари, след оплаквания от грипни симптоми – болка, гадене и треска. По това време младата жена е в 20-тата седмица от бременността си, но поради тежестта на заболяването, бебето й не успява да оцелее, а самата тя остава в много тежко състояния, борейки се за живота си.

 

Семейството пропуснало поставянето на противогрипна ваксина, през първия триместър от бременността на Лесли. Това било препоръчано от лекуващия лекар, следящ бременността на жената. Ваксината била планирана за поставяне в деня на хоспитализирация на семейството.

 

Лекарите са категорични, че навременносто поставяне на противогрипната ваксина би довело до различен развой на случая. Според Центра за контрол и превенция на заболяванията периодът на бременността не е от значение за поставянето на ваксината, благодарение на която биха могли да се избегнат усложненията от ежегодно върлуващите грипни вируси.

 

 

Бременните са рискова група и мерките, отнасящи се до предпазването им от заразяване е важно звено в здравеопазването. Специалистите са категорични, че противогрипните ваксини са напълно безвредни, както за майката, така и за детето и притесненията на лекуващия лекар на Лесли, относно това, че бременноста й е била в начален период са абсолютно безпочвени и абсурдни.

 

Американският колеж на акушерите и гинеколозите и CDC препоръчват поставянето на противогрипни ваксини в началото на всеки грипен сезон, независимо от гестационната седмица на бременност, с цел предотвратяване на такива усложнения, които могат да доведат до летален изход.

 

При заболяване от грип бременните могат да приемат и противовирусния препарат Tamiflu, който не вреди на плода.

 

Важен фактор в превенцията срещу грипните вируси е добрата лична хигиена и разнообразното хранене.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Новини и събития
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter