ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Ново лекарство бележи успех срещу левкемия

Puls.bg   |   13 декември 2013   |   Коментари 0
   
   
Ново лекарство бележи успех срещу левкемия

Източник: iStockphoto

Нов медикамент за лечение на рак се оказва ефективен при левкемия, сочат данните от ново проучване. Учените смятат, че са на път да създадат по-добро лечение за заболяването.
 
В проучването, проведено от австралийски изследователи, участие вземат 67 пациенти, диагностицирани с хронична лимфоцитна левкемия в напреднал стадий. 
 
Предварителни данни сочат, че новоразработеният медикамент ABT-199 напълно унищожава рака при 23% от участниците, а при 61% от пациентите води до частична ремисия. Откритията са представени по време на годишната среща на Американската асоциация по хематология в Ню Орлиънс, САЩ. 
 
Според Джон Сеймър, който е председател на хематологията в австрийския онкологичен институт Питър МакКалъм, резултатите са безпрецедентни и изключително окуражителни. 
 
 
Новото лекарство в таблетна форма помага за унищожението на рак като „преследва“ Bcl-2 – протеин, за който се смята, че предпазва раковите клетки от цитотоксично лечение, каквито са химиотерапията и лъчетерапията
 
Имайки предвид иновативният механизъм на действие на лекарството, изследователите смятат, че то ще демонстрира подобни резултати и при други видове агресивни туморни заболявания като лимфоми, рак на простатата и рак на гърдата. 
 
В момента тече втора фаза на проучването, в която трябва да се оцени безопасността и ефикасността на медикамента при по-голяма група хора, страдащи от левкемия. Ако мине успешно, в рамките на три години завършеният продукт може да получи одобрение. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Варицела и бременност - опасна ли е?

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter