ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Merck с неуспешно клинично проучване

Puls.bg   |   07 януари 2013   |   Коментари 0
   
   
Merck с неуспешно клинично проучване

Източник: Dreamstime

Merck, един от водещите американски фармацевтични производители, обяви, че новият холесторолопонижаващ продукт на компанията е претърпял неуспех при клиничното му изпитване.

 

Проучването бе проведено с участието на 25 673 доброволци, изложени на повишен риск от инфаркт. Пациентите са били разделени на две групи. Едната получава новото лекарство, докато другата приема стандартната холестеролопонижаваща терапия. Всички участници са проследявани в продължение на три години и девет месеца.

 

Изследователите установяват, че лекарството не понижава риска от инфаркт, инсулт, нуждата от байпас или каквито и да било форми на остри сърдечносъдови инциденти, но крие риск от сериозни, макар и нефатални, странични ефекти.

 

Въпреки тези разочароващи резултати, Merck са успели да регистрират продукта в над 70 страни по света, включително и в Европа. Производителят работи в близко сътрудничество с изследователския екип и регулаторните агенции във въпросните страни за изясняване на бъдещата съдба на продукта. В официалното изявления на компанията се казва, че резултатите от най-новото проучване ще бъдат предоставени на регулаторните органи във всички държави, в които лекарството е регистрирано.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Сън
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter