ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Trajenta получи одобрение за диабет тип II в Европа

Puls.bg   |   09 ноември 2012   |   Коментари 0
   
   
Trajenta получи одобрение за диабет тип II в Европа

Източник: Dreamstime

Boehringer Ingelheim и Eli Lilly and Company получиха разрешение за употреба от Европейската комисия за Trajenta (linagliptin) за лечение на възрастни пациенти с диабет тип 2. Европейската комисия одобри linagliptin 5 mg в комбинация с metformin и metformin плюс сулфанилурейно производно. Llinagliptin също така е одобрен за употреба като монотерапия при пациенти с незадоволителен контрол само чрез диета и упражнения и при които metformin е неподходящ поради непоносимост или е противопоказан поради бъбречно увреждане.

 

Trajenta е предложена за реимбурсиране в България, което ще даде възможност на все повече хора да се възползват от терапията и у нас. По последни данни над 285 милиона души по света боледуват от диабет тип 2, а у нас близо 500 хиляди българи живеят с диабет тип 1 и 2. Това превръща болестта в пандемия.

 

“Програмата от клинични изпитвания във Фаза III показа значителната ефикасност на linagliptin при лечението на диабет тип 2. Щастливи сме, че терапията с linagliptin скоро ще бъде налична за пациенти в Европа” каза Проф. Клаус Дуги, корпоративен старши медицински вицепрезидент в Boehringer Ingelheim. “Беше доказано, че наблюдаваните подобрения на гликемичния контрол продължават до 52 седмици и дават резултати при голям кръг възрастни пациенти, което прави терапията с linagliptin надеждна и ефикасна за лечение на диабет тип 2.”

 

Проучванията показват, че linagliptin е ефикасна терапия с благоприятен профил на безопасност и поносимост и намалява нивата на хемоглобин A1c (HbA1c) със средно от 0.6 - 0.7 процента в сравнение с плацебо. HbA1c се измерва при хора с диабет, за да се осигури индекс на контрола на кръвната захар за предходните 2,3 месеца. Използва се като маркер за установяване на ефикасността на терапиите за намаляване на захарта.

 

“За разлика от други DPP-4 инхибитори, linagliptin се елиминира предимно неметаболизиран чрез жлъчката и червата, което означава, че не се налага адаптиране на дозата при възрастни пациенти с намаляваща функция на бъбреците или черния дроб.”, каза Проф. Антъни Барнет, консултант в болницата Heart of England NHS Foundation Trust и почетен професор към Университета в Бирмингам, Англия. „Това означава, че linagliptin се предлага в една единствена дозировка. Това е удобно за медицинските специалисти, тъй като една дозировка е подходяща за лечение на всички възрастни пациенти”.

 

В обобщения анализ на плацебо-контролираните изпитвания, общата честота на нежелани събития при пациенти, лекувани с плацебо, е била подобна на тази наблюдавана с linagliptin 5 mg (53.8% спрямо 55.0%). Най-често съобщаваната нежелана реакция е хипогликемия наблюдавана при тройната комбинация от linagliptin с metformin и плюс сулфанилурейно производно (14.7% с linagliptin спрямо 7.6% с плацебо). Нито един от тези случаи на хипогликемия не е бил класифициран като тежък. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Акценти
реклама
Галерия
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
6 нетипични признака за сърдечни проблеми
Анатомия на възпаленото гърло
Анатомия на възпаленото гърло
Производство на биологични лекарства
Производство на биологични лекарства
Няколко удивителни причинители на главоболие
Няколко удивителни причинители на главоболие
Изгодни оферти
Още от Секс и здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter