Джинджифилът - не само подправка, но и лекарство!?

Puls.bg   |   23 декември 2010   |   Коментари 0
Джинджифилът - не само подправка, но и лекарство!?

Освен употребяван като подправка в кулинарията, джинджифилът се използва като естествен лек за много заболявания в продължение на векове. И сега, научните изследователи по цял свят откриват, че той е полезен помощник в лечението на различни болести - от рак до мигрена.


Джинджифилът може да се окаже средство за лечение на рак на яйчниците. Изследване, проведено в Университета на Мичиган показва, че приготвен на прах, той индуцира клетъчна смърт във всички ракови клетки на яйчника, върху които е бил приложен.


Установено е, че растението е ефективно, колкото витамин В6, при лечение на сутрешно гадене и при пътуване.


Помага и при простуда и грип.


Джинджифилът има и противовъзпалителни свойства и може да се употребява като болкоуспокояващо средство. Той отдавна се използва като естествено средство за защита срещу стомашни киселини. Най-полезен за целта е под формата на чай.


Изследвания показват, че джинджифилът може да облекчи мигрена, което се дължи на свойството му да спира простагландините, предизвикващи възпаление на кръвоносните съдове и болка.


А в китайската медицина, чаят от джинджифил, приготвен с кафява захар, се използва за лечение на менструални болки.


Още по темата:


реклама  




Коментари (0)

Няма изказани коментари.



Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата
Знаеш ли какво е да се чувстваш лек като перце...

реклама
Още от Билки
реклама
Галерия
Митове и факти, свързани с отровните растения
Митове и факти, свързани с отровните растения
Изгодни оферти
Още от Актуално
реклама
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising