ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Ветрогон - при проблеми с простатата

Puls.bg   |   08 юни 2012   |   Коментари 0
   
   
Ветрогон - при проблеми с простатата

Източник: Dreamstime

Ветрогонът (Eryngium campestre) е многогодишно тревисто растение, принадлежащо към семейство Сенникоцветни (Apiaceae). Стъблото му достига височина 30 - 60 см.


Плодът на растението има елипсовидна форма и е покрит с шипчета. Среща се по сухи тревисти места, пасища, храсталаци и крайпътни местности.

Билката е разпространена главно в Средна и Южна Европа.

Благодарение на богатото си съдържание на етерично масло, органични киселини, сапонини, танини и др., ветрогонът намира широко приложение за лечението на различни здравословни състояния като хипертрофия на простатата.

С напредването на възрастта простатната жлеза се уголемява, хипертрофира, което затруднява уринирането, води до появата на силна болка и дискомфорт. Това може да увеличи риска от появата на злокачествени образувания.

Консумацията на ветрогон може да помогне за облекчаване на симптоми, като затрудненото уриниране в следствие на увеличения обем на простатната жлеза, внезапните болки в долната част на корема и пр.

Билката е изключително полезна и при намалено сексуалното желание и проблеми с потентността в следствие от хипертрофията на простатата.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Билки
реклама
Галерия
Митове и факти, свързани с отровните растения
Митове и факти, свързани с отровните растения
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter