ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Критерият Индекс телесна маса снижен за оперативен контрол над теглото

Puls.bg   |   20 декември 2007   |   Коментари 0
   
   
Критерият Индекс телесна маса снижен за оперативен контрол над теглото

Според специалисти от Медицински център UT Southwestern, съществуващият критерий за индекс на телесната маса за оперативна намеса за контрол на теглото не дава възможност на редица хора с проблемни килограми и висок сърдечен риск да бъдат лекувани.

Индексът на телесната маса е пряко свързан с риска от сърдечни заболявания и инциденти, казва др Едуард Ливингстън, завеждащ хирургично отделение в центъра. Бариатричната хирургия изисква пациентите да имат BMI повече от 40, при норма до 25, или 35 ако са налице придружаващи живото-застрашаващи заболявания.

Според проучване в центъра, рискът за сърдечно заболяване не е правопропорционален на затлъстяването. Резултатите показват, че пациенти с по-голяма степен затлъстяване са в по-добро здравословно състояние, от такива, чийто BMI е по-нисък. Тогава те също биха имали полза от оперативна намеса, макар и затлъстяването им да не е морбидно (т.е. с BMI>40).

Проф Никола Абейт, специалист по вътрешни болести, казва, че най-вероятно има хора, чийто мастни клетки могат да съхраняват мазнините без това да се отразява на серумните липиди. Съществува обаче и обратната зависимост - при някои лица серумните липиди се покачват независимо от степента на наднормено тегло. Тогава техния индекс на телесна маса няма да отразява сърдечния риск.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Хранене
реклама
Галерия
Факти и фикции срещу махмурлук
Факти и фикции срещу махмурлук
Как да подобрим метаболизма си?
Как да подобрим метаболизма си?
12 суперхрани за мъже
12 суперхрани за мъже
11 грешки при отслабването. Как да ги избегнем?
11 грешки при отслабването. Как да ги избегнем?
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter