ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Екстрактът от гроздови семена помага срещу рак

Puls.bg   |   30 август 2018   |   Коментари 0
   
   
Екстрактът от гроздови семена помага срещу рак

източник: iStockphoto

Проучвания сочат, че екстрактът от гроздови семена може да предотврати кожните тумори, рака на гърдата, дебелото черво, белия дроб и на простата.

 
Предишни изследвания показват също, че екстрактът от гроздови семена съдържа полифеноли, като най-концентрираният полифенол, се нарича проантоцианидин. Той се намира в обвивката и в сока на гроздето, но е с най-висока концентрация в семената.


Мощен фитохимикал, който се концентрира във външната част на тъмночервеното грозде, е ресвератролът. Той има антибактериално и противогъбично свойство. Доказано е, че ресвератролът намалява честотата на туморите и блокира биологичните съединения, стимулиращи рака.

 
Направено е тестване върху животни, с което се доказва, че локалното приложение на екстракт от гроздово семе върху тумори, намалява тяхното количество и размери. Също така той предотвратява превръщането на кожни папиломи в карциноми.


Според някои изследвания използването на екстракта от гроздови семена е по-ефективно при туморни образувания, отколкото някои видове химиотерапия за елиминиране на раковите клетки. Така се осигурява целенасочено действие срещу туморните съединения, а здравите клетки остават неповредени.

 


Не е ясно дали повишената консумация на грозде може да доведе до същите ползи, както използването на екстракта от гроздови семена. Здравословните ползи в пресния плод са ограничени, тъй като рядко се ядат семената. Полезните съставки са ефективни, когато се консумират в умерени количества за по-продължителен период от време. Така че внезапното увеличение на консумацията от грозде след диагностика на рака, е малко вероятно да го излекува, но може да увеличи имунитета, за да се пребори с него.


Екстрактът от гроздови семена помага и при сърдечносъдови заболявания, хипертония, висок холестерол, заболявания на очите, свързани с диабета, забавя стареенето, намалява отоците, предотвратява бактериалните и вирусните инфекции като вагинална кандидоза, спира косопада и контролира кръвната захар. Ефективен е и при артрит, тъй като увеличава костната плътност и сила и намалява болката в ставите.

 

Преди приема на екстракта от гроздови семена, се препоръчва и консултация с лекар, тъй като той съдържа някои странични ефекти.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Хранене
реклама
Галерия
9 разпространени грешки при диетите
9 разпространени грешки при диетите
Храни, които трябва да избягваме
Храни, които трябва да избягваме
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Как здравословно да приготвим храната на барбекю?
Как здравословно да приготвим храната на барбекю?
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter