ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Кои храни и напитки трябва да се избягват при диабет?

Puls.bg   |   20 юни 2018   |   Коментари 0
   
   
Кои храни и напитки трябва да се избягват при диабет?

Източник: iStockphoto

Симптомите на диабет тип 2 (тялото не произвежда достатъчно инсулин или клетките на организма не реагират на инсулин) невинаги са очевидни, но е важно да можете да ги разпознавате и да направите това, което е възможно за предотвратяването му. Диабетът може да доведе до други здравословни проблеми, като сърдечни заболявания и инсулт.

 

Един от начините да намалите риска от диабет е чрез консумиране на здравословна, балансирана храна, както и напитки. Някои от тях могат да предизвикат повишаването на кръвната захар.

 

Хората, които са диагностицирани с диабет, може да са по-жадни от обикновено. Но е добре да се избягват захарните напитки и плодовите сокове като начин за утоляването ѝ.

 

В Diabetes UK е посочено, че следните пет напитки могат да помогнат за поддържането на нормални нива на кръвната захар. Това са вода, диетични и несъдържащи захар безалкохолни напитки, както и чай и кафе.

 

Що се отнася до храните, изследователите все още не са напълно наясно защо, например, преработеното месо е толкова вредно за хората, страдащи от диабет, но статистиките многократно показват този факт. По-здравословна алтернатива за тези от тях, които обичат месни изделия, е необработеното червено месо.

 

 

Експертите препоръчват от менюто да бъдат извадени тестените изделия. В повечето случаи пациенти с диабет мислят, че захарта е вредната за тяхното здраве, но всъщност въглехидратите са тези, които влияят на стойностите на кръвната глюкоза.

 

Те препоръчват да се следи съдържанието на въглехидратите в продуктите като цяло.


Още по темата:

   
   

реклама  




Коментари (0)

Няма изказани коментари.



Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Хранене
реклама
Галерия
9 разпространени грешки при диетите
9 разпространени грешки при диетите
Храни, които трябва да избягваме
Храни, които трябва да избягваме
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Как здравословно да приготвим храната на барбекю?
Как здравословно да приготвим храната на барбекю?
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter