ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Морските дарове – универсалният афродизиак

Антон Асенов   |   12 юни 2018   |   Коментари 0
   
   
Морските дарове – универсалният афродизиак

Източник: iStockphoto

Че храната има огромно значение за общото ни здраве, няма спор. Добре известна е и голямата роля на някои храни афродизиаци за стимулиране на либидото и при двата пола. Ново проучване на екип към Харвардския университет допълва по много интересен начин тези данни. Учените посочват един специфичен тип хранителни продукти, които са едновременно афродизиак и улесняват зачеването. Това са морските дарове.

 

Дългогодишни проучвания на американския екип сред над 500 двойки установяват, че морските дарове повишават сексуалното влечение и при мъжете, и при жените, а в допълнение – подобряват качеството на спермата и на яйцеклетките за улесняване на зачеването. Конкретните данни от проучването показват, че най-благоприятен ефект върху качеството на секса и шансовете за зачеване се отчита при свойки, консумиращи морски дарове поне 2 пъти седмично.

 

Основните ползи от морските и океански храни за сексуалното и репродуктивно здраве идват от разнообразния им състав, с присъствие на някои ключови хранителни вещества:

  • Цинк;
  • Селен;
  • Йод;
  • Антиоксиданти (най-вече астаксантин);

 

Според данните от проучването ефектът на морските дарове върху шансовете за зачеване е буквално поразителен. Учените установяват, че над 90% от проследените двойки, които ежеседмично хапвали морски храни, успели да заченат рожба още в рамките на първата година на усилени опити.

 

 

На база на позитивния си ефект върху сексуалното влечение и плодовитостта морските дарове се нареждат сред най-полезните храни. Това е доказателство, че проблеми от сексуално естество и репродуктивни нарушения и при двата пола може да се преодоляват и чрез напълно естествени средства, а по-сериозна помощ следва да се търси чак когато този подход се окаже неефективен.

 

Учените напомнят, че с морските дарове следва да се внимава в случаите на повишена алергична нагласа, защото те са сред храните, проявяващи най-сериозни алергенни свойства.

 

Данните от проучването са публикувани в изданието Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Хранене
реклама
Галерия
9 разпространени грешки при диетите
9 разпространени грешки при диетите
Храни, които трябва да избягваме
Храни, които трябва да избягваме
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Как здравословно да приготвим храната на барбекю?
Как здравословно да приготвим храната на барбекю?
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter