ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Морските дарове – универсалният афродизиак

Антон Асенов   |   12 юни 2018   |   Коментари 0
   
   
Морските дарове – универсалният афродизиак

Източник: iStockphoto

Че храната има огромно значение за общото ни здраве, няма спор. Добре известна е и голямата роля на някои храни афродизиаци за стимулиране на либидото и при двата пола. Ново проучване на екип към Харвардския университет допълва по много интересен начин тези данни. Учените посочват един специфичен тип хранителни продукти, които са едновременно афродизиак и улесняват зачеването. Това са морските дарове.

 

Дългогодишни проучвания на американския екип сред над 500 двойки установяват, че морските дарове повишават сексуалното влечение и при мъжете, и при жените, а в допълнение – подобряват качеството на спермата и на яйцеклетките за улесняване на зачеването. Конкретните данни от проучването показват, че най-благоприятен ефект върху качеството на секса и шансовете за зачеване се отчита при свойки, консумиращи морски дарове поне 2 пъти седмично.

 

Основните ползи от морските и океански храни за сексуалното и репродуктивно здраве идват от разнообразния им състав, с присъствие на някои ключови хранителни вещества:

  • Цинк;
  • Селен;
  • Йод;
  • Антиоксиданти (най-вече астаксантин);

 

Според данните от проучването ефектът на морските дарове върху шансовете за зачеване е буквално поразителен. Учените установяват, че над 90% от проследените двойки, които ежеседмично хапвали морски храни, успели да заченат рожба още в рамките на първата година на усилени опити.

 

 

На база на позитивния си ефект върху сексуалното влечение и плодовитостта морските дарове се нареждат сред най-полезните храни. Това е доказателство, че проблеми от сексуално естество и репродуктивни нарушения и при двата пола може да се преодоляват и чрез напълно естествени средства, а по-сериозна помощ следва да се търси чак когато този подход се окаже неефективен.

 

Учените напомнят, че с морските дарове следва да се внимава в случаите на повишена алергична нагласа, защото те са сред храните, проявяващи най-сериозни алергенни свойства.

 

Данните от проучването са публикувани в изданието Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Лаймска болест – лабораторни изследвания за доказване

реклама
Още от Хранене
реклама
Галерия
Как здравословно да приготвим храната на барбекю?
Как здравословно да приготвим храната на барбекю?
Факти и фикции срещу махмурлук
Факти и фикции срещу махмурлук
Как да подобрим метаболизма си?
Как да подобрим метаболизма си?
12 суперхрани за мъже
12 суперхрани за мъже
Изгодни оферти
Още от Секс и здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter