ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Шоколад за по-млада и гладка кожа

Puls.bg   |   05 октомври 2017   |   Коментари 1
   
   
Шоколад за по-млада и гладка кожа

Източник: iStockphoto

Пълен с антиоксиданти, шоколадът, и най-вече черният шоколад, може да допълни ежедневната грижа за кожата. Хапвайки редовно умерени количества шоколад, можем да си подсигурим по-стегната и гладка кожа, естествено защитена от вердното влияние на ултравиолетовите лъчи.

 

До момента беше известно, че тъмният шоколад подпомага дейността на мозъка и чревния тракт, понижава лошия холестерол и риска от сърдечносъдови заболявания. Днес към ползите от приема на любимия десерт можем да прибавим и дермопротективното му действие.

 

Мощни антиоксиданти в черния шоколад забавят процесите на стареене на кожата

Изгарянето на кожата след излагане на слънце може да допринася за получаването на желания тен, но в дългосрочен аспект е основна причина за стареенето на кожата. Ултравиолетовите лъчи отключват процеси, водещи до повишено производство на свободни радикали в кожните клетки. Оксидативният стрес уврежда клетъчните структури и ускорява стареенето им. Така стремежът към по-траен слънчев загар може да доведе до преждевременно стареене на кожата. Повишеният прием на антиоксиданти е средство, което може да забави този процес.

 

Суровите какаови зърна съдържат високи дози флаваноли мощни антиоксиданти, които действат благоприятно върху кожните структури. Лошото е, че по-голяма част от тези полезни вещества се неутрализират с преработката на какаото при производството на шоколад. Затова за оптимално набавяне на флаваноли можем да разчитаме на черния шоколад в максимално суров вид.

 

 

Ползите от антиоксидантите в шоколада за поддържането на гладка кожа, защитена от УВ-увреждане са доказани от научен екип от университета в Дюселдорф (Германия). Те провеждат тримесечно проучване сред 2 групи жени. Първата група приема ежедневно по 27 мг флаваноли, а втората – по 330 мг. Това са съответно дозите, които се съдържат в определено количество млечен шоколад с ниско съдържание на какао и в аналогичното количество суров черен шоколад.

 

След края на тримесечния период всички жени са преминали през дозирано излагане на ултравиолетово лъчение. Установено е, че зачервяването на кожата във втората група, консумирала по-голямо количество флаваноли, е значително по-слабо. Това се разглежда като ясен белег, че кожата на тези жени е разполагала с по-ефективна УВ-защита.

 

Данните потвърждават, че черният шоколад с високо съдържание на какао може да се превърне в приятно допълнение към балансираното хранене, което да съчетае приятният вкус с полезното му действие за поддържане гладкостта на кожата.


Още по темата:

   
   

реклама  




Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

....     2017-10-06 03:34:26
obi4am 6okolad
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 



Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
4 начина да се чувстваш леко през зимата

реклама
Още от Хранене
реклама
Галерия
Как да подобрим метаболизма си?
Как да подобрим метаболизма си?
12 суперхрани за мъже
12 суперхрани за мъже
11 грешки при отслабването. Как да ги избегнем?
11 грешки при отслабването. Как да ги избегнем?
7 начина да си набавим селен от менюто
7 начина да си набавим селен от менюто
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising