ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Плодове и зеленчуци-най-добрата защита от грип

Puls.bg   |   07 октомври 2009   |   Коментари 1
   
   
Плодове и зеленчуци-най-добрата защита от грип

Проучване сред лабораторни гризачи показа, че плодовете и зеленчуците могат да бъдта удачно средство за борба с грипа.
 


Направени са много лабораторни изследвания, показващи, че веществото кверцетин, което естествено се съдържа в плодовете и зеленчуците, понижава риска от заболяване от грип. Това вещество се съдържа в плодове и зеленчуци като грозде, черна боровинка, броколи, а също чай и червено вино, които оказват широко антивирусно действие на клетките.
 


Неговите антивирусни качества са доказани в клетъчни култури и при някои изпитвания сред животни. Ако това се отнася и за хората, би могло да бъде използвано като средство за повишаване на имунната защита в условия на физически и психически стрес.
 


Също така било установено, че прекаленото физическо натоварване и постоянната умора повишават възприемчивостта към дихателните инфекции.
 


Лабораторни тестове, извършени върху мишки, потвърдили, че след тридневни активни тренировки вероятността за разболяване от грип достига до 91 процентна.
 


При направените наблюдения имунолози от университета в Южна Каролина, САЩ, забелязали, че веществото кверцетин пречи за развитието на общия грипен вирус Н1 N1 и понижава сериозността на признаците на болестта. Освен това блокира нежелателните последствия за организма след интензивна физическа дейност.
 


Лекарите напомнят, че през студените зимни месеци е изключително важно да се консумират по-големи количества плодове и зеленчуци. За разлика от различните хранителни добавки, медикаменти и ваксините, те са ефикасна, вкусна и безвредна защита от грип.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

ivelina     2009-10-20 10:05:30
Mnogo vit.c/v citrusi+tabletki/,toi se bori s gripa.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Слънцето може да бъде опасно за някои ревматологични болести

реклама
Още от Хранене
реклама
Галерия
Храни, които трябва да избягваме
Храни, които трябва да избягваме
10 полезни храни за здрава и красива коса
10 полезни храни за здрава и красива коса
Как здравословно да приготвим храната на барбекю?
Как здравословно да приготвим храната на барбекю?
Факти и фикции срещу махмурлук
Факти и фикции срещу махмурлук
Изгодни оферти
Още от Секс и здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter