ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Охлаждането на ръцете подобрява резултатите при тренировка

Puls.bg   |   19 март 2012   |   Коментари 0
   
   
Охлаждането на ръцете подобрява резултатите при тренировка

Източник: Dreamstime

Охлаждането на дланите на ръцете по време на тренировка може да подобри издръжливостта и резултатите, особено при жените с наднормено тегло, смятат специалисти.

Хората, страдащи от допълнителни килограми, се потят и респективно изморяват много по-бързо по време на спортни занимания. Едно подобно охлаждане може да нормализира ритъма на сърцето и да тонизира трениращия.

В проучването, доказващо действието на охлаждането, участие взимат 24 здрави жени на възраст между 30-45 години. Доброволките са с индекс на телесна маса (ИТМ) над 30 кг/м2 , което е показател за затлъстяване.

Изследователите разделят жените в две групи. Първата използва специално устройство за охлаждане по време на физическата активност. Другата група потапя периодично ръцете си в хладка вода с температура близка до телесната.

И при двете групи се наблюдава подобрение на издръжливостта и резултатите по време на тренировка. Доброволките са намалили кръвното си налягане от 139/84 на 124/70. Сърдечната честота се е подобрила, а обиколката на талията се е намалила с 5 см за 12 седмици.

С намаляването на стреса от топлината на организма, може да се избегне бързата умора, изпотяването и дискомфортът, обяснява ръководителят на изследването Стейси Симс.

Необходими са допълнителни проучвания в тази насока, но на този етап няма да навреди, ако по време на тренировка дланите на ръцете се охлаждат като се държи от време на време шише със студена вода, допълва тя.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Фитнес и рехабилитация
реклама
Галерия
Артроза – как да отложим болките в ставите?
Артроза – как да отложим болките в ставите?
Най-сексапилните физически активности
Най-сексапилните физически активности
За крака като на звезда
За крака като на звезда
Физическата активност при диабет е от значение - 2
Физическата активност при диабет е от значение - 2
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter