ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Кръвообращението е от ключово значение за краката

Puls.bg   |   15 август 2011   |   Коментари 0
   
   
Кръвообращението е от ключово значение за краката

Източник: Dreamstime

Ние по-рядко се замисляме за ходилата и тяхното състояние, а грижата за тях често остава на заден план. Те обаче са съществена част от почти всички дейности, които извършваме. Така че – правилната и редовна грижа за краката е ключова за благосъстоянието и самочувствието на всеки.


Има обаче някои ситуации, в които грижата за ходилата трябва да се извършва от медицинско лице. Не бива да извършваме самолечение при сериозни наранявания или възникнала извънредна ситуация. Тогава трябва да се посети специалист, който адекватно да се погрижи за нас.


Хората, които имат проблеми с кръвообращението или страдат от диабет, би трябвало да се допитат до лекар, когато се появи проблем, засягащ краката им.


Това е необходимо, защото проблемите с циркулацията обикновено са свързани с напредналата възраст, но всъщност всеки друг би могъл да се сблъска с тях. Когато кръвта, която тече към ходилата, не е достатъчна, може да се появи изтръпване, скованост, схващане или промяна в цвета на кожата и ноктите.

 Притокът на кръв в краката би могъл да бъде ограничен вследствие на различни фактори различни обстоятелства като студена вода, стегнати обувки, бельо или чорапи, студено време. Дългото седене с кръстосани крака също би могло да ограничи притока на кръв.


Пушенето пък намалява циркулацията във всички части на тялото, както прекомерната консумация на кафе – никотинът и кофеинът свиват кръвоносните съдове. Освен това негативно влияние оказва и силният стрес.


При диабетиците проблемът може да доведе до сериозни проблеми с краката.


За да бъдат ограничени проблемите и за да се радваме на здрави и красиви крака, е необходимо да бъдем активни. Движението е от голямо значение за здравето както на краката ни, така и на цялото тяло.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Фитнес и рехабилитация
реклама
Галерия
Артроза – как да отложим болките в ставите?
Артроза – как да отложим болките в ставите?
Най-сексапилните физически активности
Най-сексапилните физически активности
За крака като на звезда
За крака като на звезда
Физическата активност при диабет е от значение - 2
Физическата активност при диабет е от значение - 2
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter