ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Неправилната позиция крие риск от артроза сред младите

Puls.bg   |   17 октомври 2016   |   Коментари 0
   
   
Неправилната позиция крие риск от артроза сред младите

Източник: Istockphoto

Броят на младите хора, които биват засегнати от артроза, се увеличава в глобален мащаб. Според изследователи неправилната позиция на тялото е основната причина, която допринася за ранното развитие на заболяването в по-ранна възраст. 
 
Специалистите твърдят, че този въпрос е от важно значение, тъй като проблемите, причинени от неправилната позиция на тялото, не биха могли да се повлияят с помощта нито на терапия, нито на упражнения
 
Правилната позиция не означава просто да седим изправени. Тя се отнася до привеждането на гръбнака в съответствие с всички прилежащи структури. Когато позицията е неправилна, това условие е нарушено, а резултатът може да бъде влошаване състоянието на гърба и врата
 
По този начин се нарушава и линията на основни кости и мускули, което впоследствие може да причини краткосрочна болка или дългосрочни структурни увреждания. 
 
Адекватната позиция на тялото означава подреждане в права линия на всички негови структури, докато седим, стоим и лежим. Ако не успеем да коригираме позицията на тялото си, това може да има значителни неблагоприятни последици върху скелетната система.
 
 
Нарушава се балансът на ставите, съединителната тъкан се износва, което води до излагане на костите една срещу друга. Артрозата е силно болезнено заболяване, чийто процеси не могат да се обърнат. Най-общо, тя представлява  болестно състояние на една или повече стави и възниква когато ставният хрущял е увреден или износен. 
 
Според специалистите здравето на костите е сред основните здравни проблеми както за жените, така и за мъжете и те не се ограничават само до по-старото поколение. Те изтъкват също така необходимостта от образоване на хората за начина, по който да седят правилно.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Фитнес и рехабилитация
реклама
Галерия
Артроза – как да отложим болките в ставите?
Артроза – как да отложим болките в ставите?
Най-сексапилните физически активности
Най-сексапилните физически активности
За крака като на звезда
За крака като на звезда
Физическата активност при диабет е от значение - 2
Физическата активност при диабет е от значение - 2
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter